Spotify je začel v torek zvečer, kot del svoje širitvene strategije, svoje storitve ponujati zraven Slovenije, še v dvanajstih drugih državah.

Glasbeni naročniški servis, podoben, kot so Apple Music, Deezer in Google Play, je sedaj na voljo v 92 državah po svetu. 

Spotify je od torka zvečer na voljo v trinajstih novih državah po svetu, zraven Slovenije tudi v Albaniji, Belorusiji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, Kazahstanu, Kosovu, Moldaviji, Črni gori, Severni Makedoniji, Rusiji, Srbiji in Ukrajini.

Spotify je najuspešnejša in največja platforma pretakanja glasbe na svetu, saj mesečno število uporabnikov presega 207 milijonov. Podjetje sta leta 2008 na Švedskem ustanovila Daniel Ek in Martin Lorentzon, sprva pod imenom Spotify AB. Skupaj sta želela ustvariti legalno digitalno platformo predvajanja glasbe kot odgovor na vedno večje težave, ki jih prinaša spletno glasbeno piratstvo.

Spotify, platforma bistvena za vse ljubitelje glasbe

Platforma je postala bistvo vseh ljubiteljev glasbe, kjer pa Spotify ne ponuja samo zbirke vseh poslušalčevih najljubših pesmi. Platforma ponuja tudi pretakanje avdio knjig, radijskih dram, slavnih govorov, preko Spotifya pa se lahko posameznik nauči tudi novega jezika, saj ponuja še jezikovne lekcije. In vse to zastonj.

Spotify je v svoji osnovi zastonjska platforma, kjer uporabnik za vsebine, ki jih pretaka, ne rabi plačati niti evra. Podjetje tako svoj dobiček pridobi z oglaševanjem in s pomočjo plačanih naročnin. Uporabnik s plačilom skoraj devetih evrov prejme 'premium' naročnino in z njo dodatne ugodnosti. Med drugim odsotnost oglasov, boljšo kakovost zvoka, poslušanje brez internetne povezave ...

Ni čudno, da je Spotify postal takšna uspešnica, saj uporabnikom ponuja že več kot 40 milijonov pesmi, ki jih uvršča kar v okoli 1500 različnih žanrov.

Velika prednost pa je tudi tako imenovani 'Discover Weekly'. Gre za personalizirani seznam 30-ih nepoznanih skladb, ki jih Spotyfijevi algoritmi vsak teden skrbno pripravijo za vsakega uporabnika posebej.

Zraven vsega tega Spotify omogoča še funkcijo imenovano 'Release Radar', s katero sestavi listo najnovejših skladb izvajalcev, ki jim posameznik sledi in 'Daily Mix', kjer so združene posameznikove najljubše skladbe skupaj z nekaj novimi predlogi.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vojkovojko (nepreverjen)

Gnoj

Starejše novice