Znani so sveži podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 25. maja, opravili 4237 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 388 novih okužb, gre za 9,2-odstotni delež okužb. Aktivnih okužb v Sloveniji je trenutno 5033.

Opravljenih je bilo tudi 28.151 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 3558 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 326 novih okužb, šlo je za za 9,2-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 295 covidnih bolnikov

Včeraj je umrlo pet oseb s koronavirusom. Skupno jih je po podatkih Sledilnika umrlo 4362. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 277 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 85 pacientov na intenzivni negi.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 277 in je manjše kot včeraj, ko je bilo 309.

Slovenija je le prešla v zelo fazo, saj je sedemdnevno povprečje okužb padlo pod 300. 

Kaj nas čaka v zeleni fazi?

Zelena faza predvideva odpravo omejitev po vsej državi, obveljali pa bi splošni higienski ukrepi in prepoved obratovanja barov in diskotek.

Epidemiologinja iz območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje v Kranju Irena Grmek Košnik je sicer opomnila, da bodo v zeleni fazi sproščeni dodatni ukrepi, a bodo nekateri morali tudi ostati.

Gre za znane ukrepe, kot so nošenje mask v zaprtih prostorih in odprtih prostorih, kjer ni mogoče zagotavljati primerne razdalje, razkuževanje rok in prezračevanje prostorov. Omenjenih ukrepov po njeni oceni ne smemo opustiti prezgodaj, epidemija namreč še ni končana.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koncajte novin… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ob nesreči v Italiji smo dobili poročilo o umrlih z imeni in starostjo, kar je zares nepotrebno. A mesece ne moremo dobiti najosnovnejsega podatka o naših umrlih za covidom, starost, ali so bili cepljeni, imeli pridružene bolezni ipd. Seveda brez imen. To bo seveda ostalo misija nemogoče, važno je, da vemo kdo iz Indije je umrl. Bedno novinarstvo!!!

Brako57 (nepreverjen)

Ti si sorodnik od @dd?

In reply to by Koncajte novin… (nepreverjen)

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

hahaha, pa to da je covid največji nateg zadnjih 100 let čivkajo že vrabci na veji, ravno ve OVČKE ko še kar mislite da je prehlad od netopirja nevarna stvar ste v tem trenutku že v ogromni manjšini in ne obratno

In reply to by Brako57 (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

Že več kot leto je mimo in te debili še vedno ne vedo zakaj se poskušamo ogniti normalnem poteku te okužbe med prebivalstvom. In nikoli ne bodo vedeli, ker nimajo celic, da bi delali kaj več kot dihali, jedli in srali (tako iz riti kot iz gobca).

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

KACIN JE ŽE POTRDIL DA TUDI KO BO DOSEŽENA PRECEPLJENOST BOJO UKREPI KOT SO RAZDALJE, OMEJITVE DRUŽENJ, VSAKODNEVAN TESTIRANJA IN POSILJEVANJA S ŠTEVILKAMI OSTALA V NEDOGLED, IN JA JESENI SLEDI VSEEVROPSKA VOJNA PROTI OBLASTEM ČE SLUČAJNO MISLIJO KARKOLI SPET ZAPIRAT, ČE CEPIVA NE BOJO DELOVALA JE TREBA VSE POLITIKE IN ZDRAVSTVENO STROKO DATI V ZAPOR ZA 30 LET NE PA ZAPIRAT DRŽAVE, ČE NE PA PAČ VOJNA.

Brako57 (nepreverjen)

Daj pomiri se, psihopat zabiti.

In reply to by dd (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Psihopat je Kacin in ostala kovid banda lažnivcev in tatov.

pohorskisvizec (nepreverjen)

Dr. dd, kje si doktoriral? Kolk doktoratov imaš? Ok...Samo vpr!

Starejše novice