Zagato društva Palčica pomagalčica, ki bi moralo finančni upravi odvesti velik del zbranega denarja, bo očitno pomagala rešiti Zveza prijateljev mladine Slovenije.

Kot smo že poročali, v društvu iščejo rešitve, kako se izogniti obdavčitvi denarja za malega Krisa. Na Facebook profilu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki so danes objavili, da se bo društvo dogovarjalo z Zvezo prijateljev mladine.

Spomnimo. Društvo Palčica Pomagalčica je za Krisa zbralo dobrih 3,8 milijona evrov. A zato, ker društvo nima statusa humanitarne organizacije, to pomeni, da Krisevim staršem grozi obdavčitev. Strogo po predpisih bi namreč moralo v tem primeru društvo obračunati 25 odstotkov akontacije dohodnine, kar torej znaša dobrih 950.000 evrov, preostanek davka – dobrih 940.000 evrov, pa bi moral plačati zavezanec po prijavi dohodnine, poroča časnik Delo.

Društvo Palčica Pomagalčica nima statusa humanitarne organizacije, to pa pomeni, da so prejemniki pomoči, zbrane prek njih, obdavčeni. Država bi torej od zbranih prispevkov lahko vzela slabih 1,9 milijona evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice