Zveza potrošnikov Slovenije je ocenjevala deset ponudnikov, pri katerih potrošniki po njihovi anketi najbolj pogosto naročajo dostavo pice. V raziskavi tudi tri picerije iz Maribora, ki pa se niso najbolje izkazale.

Nimate časa ali volje za pripravo kosila? Ste dobili nenapovedan obisk prijateljev, pa nimate pri roki nobenih prigrizkov? Dostava pice je lahko v takih primerih priročna rešitev za potešitev lakote. Čeprav gre za razmeroma preprosto storitev, določena pozornost pri naročanju ne bo odveč.

V primerjalno ocenjevanje so pri Zvezi potrošnikov Slovenije pod drobnogled vzeli deset ponudnikov. Tako so pri petih ponudnikih v Ljubljani, treh v Mariboru in dveh v Kopru skupno opravili 12 naročil in preverili, kako poteka storitev naročanja in dostave pice margerita.

Pet ponudnikov je prejelo skupno oceno za storitev dostave pice zelo dobro, eden dobro, pri kar šestih ponudnikih pa so zaznali pomanjkljivosti, zato so bili temu primerno ocenjeni s skupno oceno pomanjkljivo.

V Mariboru cenejša, a tudi manjša pica

Za pico margerita z dostavo so v Ljubljani odšteli od 8 do 11 evrov, v Mariboru in Kopru pa manj kot 8 evrov, a cena je lahko zavajujoča, saj so tudi pice manjše (v premeru od 25 do 33 centimetrov, med tem ko v Ljubljani merijo od 31 do 40 centimetrov).

Mariborska ponudnika Vivaldi in Ali poleg pice zaračunata tudi dostavo, Ali zaračuna tudi škatlo, a na spletni strani podatka o tem ni, prav tako  na dodatne stroške niso opozorili ob naročilu po telefonu. Pri ponudniku Pizza 33 so pri ZPS opazili, da se ceni na spletu in v letaku razlikujeta, ob dostavi pa so zaračunali celo tretjo ceno.

V mariborski piceriji neprijazni

Sprva so se lotili ocenjevanja samega naročila. Zanimalo jih je, katere informacije dobimo, ko izbranega ponudnika pokličemo, in kako prijazna je oseba na drugi strani linije. V večini primerov je oseba na drugi strani prijazna, a vsekakor ni pripravljena na kramljanje in želi kratka ter jasna navodila.

Pri oceni naročila sta se najbolje odrezala ponudnika Halo Pinki portal ehrana.si. Najslabše pa ponudnik Ali, pri katerem so bili poleg skopega podajanja informacij še neprijazni, so ugotovili.

Pri nekaterih pomanjkljive informacije na spletu

V drugem delu ocenjevanja so se posvetili ocenjevanju dostave in informacij. Na spletni strani ponudnikov se potrošniki večinoma lahko seznanimo s ponudbo in ceno, z možnimi načini plačila in možnostmi dostave, saj imajo vsi ponudniki, z izjemo picerije Vivaldi, svojo spletno stran. 

A žal ponudniki velikokrat ne izkoristijo možnosti, ki jih ponuja splet, ugotavljajo na ZPS in ne navedejo vseh koristnih podatkov, ki zanimajo potrošnike (na primer možni načini plačila, cena dostave, če jo zaračunavajo posebej). Poleg prostovoljnih informacij pa so nekatere po zakonu obvezne, kot na primer navedba sestavin, ki lahko povzročijo alergijo ali preobčutljivost in morajo biti označene poleg ponudbe. 

Glede na to, da gre pri dostavi hrane za prodajo na daljavo, je treba informacijo podati ob ponudbi na spletni strani ali vsaj na letaku s ponudbo. Dva ponudnika, picerija Ali in Pizza 33, te navedbe na spletni strani nista imela, ko so jih o tem povprašali, pa niso dobili odgovora. Pri ponudniku Vivaldi, pa so ZPS odgovorili, da imajo informacijo o sestavinah, ki povzročajo alergijo, na voljo le potrošnikom, ki osebno obiščejo gostilno, za prodajo na daljavo pa ta informacija ni na voljo. Te ponudnike so zato ocenili z nezadovoljivo.

Ocenjevali tudi embalažo, videz in temperaturo

Na koncu so se posvetili še ocenjevanju samega izdelka. Preverili so, ali je bila embalaža nepoškodovana, ali so dobili, kar so naročili, izmerili temperaturo dostavljene pice v trenutku dostave in podali grobo vizualno oceno o stopnji zapečenosti pice.

Daljši čas dostave (več kot 40 minut) ne vpliva zgolj na nejevoljo naročnika, ampak tudi na temperaturo dostavljene hrane, kar so opazili tudi pri pregledu. Pice naročene pri ponudnikih Halo Katra, Halo Pinki, Top Chef in Halo Katra, naročena preko spletnega portala ehrana.si, so imele ob dostavi nižjo temperaturo od 63 stopinj Celzija. Za temperaturo so jih ocenili z oceno nezadovoljivo.

Nižja temperatura ne vpliva zgolj na senzorično kakovost izdelka, ampak tudi na varnost živila, saj se bakterije v nevarnem temperaturnem območju hitro razmnožujejo, najhitreje med 21 in 47 stopinjami Celzija, in lahko povzročijo zastrupitev s hrano, pri kateri so simptomi podobni trebušni gripi (trebušni krči, slabost, bruhanje, driska, povišana telesna temperatura). Zato je pomembno, da dostavljeno pico zaužijete v najkrajšem možnem času oziroma največ v dveh urah po dostavi ali pa jo shranite v hladilniku (največ 3 do 4 dni) in jo po potrebi pogrejete.

Primerjalno ocenjevanje storitve dostave pice je bilo izvedeno v sklopu primerjalnih ocenjevanj, ki jih Mednarodni inštitut za potrošniške raziskave (MIPOR) izvaja v okviru koncesije RS za opravljanje javne službe izvajanja primerjalnih ocenjevanj blaga in storitev. Vse informacije in ugotovitve primerjalnih ocenjevanj so brezplačno dostopne na spletni strani www.potrošnikovZOOM.si. Primerjalno ocenjevanje je sofinanciralo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice