Za klepet pokličite ČvekiFON na telefonsko številko 080 38 07.

Organizaciji Simbioza in Humanitarček sta vzpostavili prvi in edini brezplačni telefonski klepetalnik za starejše, poimenovan ČvekiFON.

Klepetalnik je enostaven za uporabo, po klicu je treba samo slediti navodilom. Telefonska številka je povsem brezplačna, tako da je mogoče klepetati ure in ure.

ČvekiFON je tudi varen, saj telefonski številki tako klicatelja kot klicanega ostaneta skriti.

Telefon deluje vsak dan v tednu, tudi med vikendi, med 8. in 20. uro.

Covid-19 je poleg vseh neprijetnosti prinesel tudi socialno izolacijo, predvsem med najranljivejšimi skupinami. Starostniki imajo povečini že tako razrahljane socialne vezi, ki so se z omejitvijo gibanja ponekod povsem prekinili.

»V času koronavirusa je tako nastalo precej manjših lokalnih ponudnikov pogovorov z osamljenimi starostniki, vendar smo ob terenskem delu tako v Simbiozi kot v Humanitarčku ugotovili, da starostnikov pogovori s prostovoljci sicer zaposlijo, a le za kratek čas,« so zapisali.

Za klepet pokličite ČvekiFON na telefonsko številko 080 38 07.

Glavni akterji ČvekiFON-a?

ČvekiFON je skupni projekt Simbioze in Humanitarčka, obe organizaciji je kot pobudnik projekta povezal Žiga Vavpotič, saj verjame, da je v teh časih še bolj pomembno sodelovati.

Projekta pa po besedah Simbioze in Humanitarčka ne bi bilo brez sodelovanja glavnega telekomunikacijskega partnerja A1, ki projektu zagotavlja vzpostavitev in delovanje brezplačne telefonske številke in ostalih sodelujočih operaterjev. Projekt je podprlo tudi ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki ga je spoznalo za projekt nacionalnega pomena. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice