Foto: Mediaspeed
Soglasje h kandidaturi za predsednico stranke Desus je po poročanju STA potrdila ministrica Aleksandra Pivec. Na izrednem kongresu stranke, ki bo v januarju, bo poskusila prevzeti stolček Karlu Erjavcu, ki bo tudi ponovno kandidiral.

Predčasni volilni, programski in statutarni kongres stranke bo 17. januarja, rok za evidentiranje kandidatov za funkcije se izteče v petek. Poleg Karla Erjavca in Aleksandre Pivec mediji omenjajo še nekatera druga imena, ki bi se utegnila potegovati za predsedniško funkcijo.

Karl Erjavec, trenutni minister za obrambo, je predsednik stranke že od leta 2005, stranka DeSUS, ki je bila od 6. vlade (leta 2000) del vsake vlade, se pa v zadnjih letih sooča z upadom javnomnenjske podpore. 
 

V boj za predsednico zaradi podpore članov

Pivčeva je v pisni izjavi za STA pojasnila, da sprva ni imela namere kandidirati za predsednico stranke, ampak se je po premisleku odločila za takšno potezo, saj je v zadnjih tednih dobila velika zaupanja in podpore članov in teritorialne organizacije stranke.

Meni, da Desus potrebuje svežo energijo, odprte odnose, skupinsko delo in soodločanje ter aktivno udeležbo pri obravnavati tem, ki so pomembne del strankinega volilnega programa. 

Pravi, da lahko ponudi nekaj novega: »em ženska, razmeroma mlada političarka, zato menim, da s svojim načinom razmišljanja in dela lahko ponudim novo pot sokreiranja in odločanja, drugačen pogled na delo v stranki in drugačen pristop k vodenju,« in še dodala: »Jasno namreč je, da moramo kot družba na dolgi rok izgraditi boljše medgeneracijske odnose ter s tem prispevati k boljšemu življenju upokojencev, hkrati pa ustvariti razumevanje potreb starejše generacije med mladimi ter s tem med njimi ustvariti most sodelovanja, solidarnosti in razumevanja.«

Pivčeva je še poudarila, da si želi predvsem soočenja dobrih programov, svoje kandidature ne smatra kot tekme z drugimi kandidati, ampak želi članom stranke ponuditi možnost demokratične izbire vodstva, poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice