Pomlad in poletje sta letna časa porok, h katerim pa sodijo tudi fantovščine in dekliščine, ki so iz leta v leto bolj nenavadne. Ali so vse bolj bizarne ali vse bolj zabavne, pa presodite sami.

Pravilo številka 1 na dekliščini: ‘Ker še ni nevesta, je danes lahko nezvesta!’ Fantovščine in dekliščine so v zadnjih letih v velikem porastu. Tako moške kot ženske družbe si poiščejo najrazličnejše načine sprostitve preden skočijo v zakonski jarem.

Tiste bolj mirne duše se odločijo za oddih v termah z wellness tretmajem, za vodeno pokušino vin, adrenalinski park ali paintball, kar se konča ob spodobni uri, da lahko že naslednji dan načrtujejo svoj najpomembnejši dan v življenju. Pri tistih ne tako mirnih pa se stvari obračajo v druge smeri.

O tragičnih fantovščinah krožijo številne urbane legende

Nekatere priče ali pa kar bodoči zakonci sami organzirajo nore in nepozabne zabave. Zagotovo smo vsi že slišali urbano legendo o tedaj bodočem ženinu, ki so mu na fantovščini škornje napolnili s 'purpeno', zaradi česar naj bi mu kasneje morali amputirati obe nogi. Poroka je seveda odpadla, najprej bodoča zakonca, naj ne bi ostala niti par.

Prav tako smo že vsi slišali za primer fantovščine, ko so na ubogega bodočega ženina privezali težak križ, ki bi ga moral sam prinesti do gostilne, kjer so ga čakali 'prijatelji'. Med potjo naj bi s križem na sebi, sicer že konkretno pijan, padel v potok in utonil.

Brez striptiza ne gre

Ponudba popestritev za fantovščine in dekliščine, ki (nekaterim) moškim in ženskam popolnoma zmeša glave, je v Sloveniji vse bolj pestra.

Stalnica na fantovščinah in dekliščinah so striptizete in striptizerji, ki se pripeljejo v katerikoli del Slovenije. Navada je, da fantovščino oziroma dekliščino organizira priča ali najboljši prijatelj oziroma prijateljica bodočega zakonca. Preverili smo ponudbo, ki je res pestra.

Cena striptizerja ali striptizete se začne pri približno 100 evrih, omejitev pa je nebo. Ob tem, da se lahko stranke odločajo ali bo striptizer prišel oblečen v policista, dostavljalca pice ali pa ga bodo pripeljali v gromozanski škatli, iz katere bo skočil, lahko na spletni strani podjetja Mr. Robi striptiz team najdemo še veliko drugih zanimivih ponudb - ponujajo samba latino show, carwash, go-go plesalke, striptiz s pitonoma in celo sexi bife.

Mariborskim striptizerjem, ki želi ostati anonimen, je za Mariborinfo spregovoril o tem, kakšne sploh so dekliščine: »Redko katera druščina pripravi nevesti izvirno zabavo, vse gre po istem kopitu. Od spominskih fotografij, prodaja piškotkov v obliki luleka, prodaja kondomov in podobno. Nekatere druščine znajo prav izvirno popestriti zabavo, ampak te so redke. Na podeželju je navada, da gredo po vasi s traktorjem na prikolici, večkrat imajo kakšnega harmonikaša in vse zgleda bolj pristno.«

»Nevesti dogajanje ponavadi popestrijo z moškim striptizom ali plesno animacijo. To pomeni, da se lahko še zadnjič odklopi oziroma izklopi pred poroko, kar jim dovoljuje nenavaden slogan ‘Ker še ni nevesta, je danes lahko nezvesta’,« še razlaga mariborski striptizer.

Tudi na dekliščinah so nesreče pogoste

Na takšnih zabavah lahko hitro pride do nesreč, mariborski striptizer se nekaterih še dobro spominja: »Enkrat se zgodila manjša nesreča, zaradi spolzkih tal od smetane. Bodoča nevesta je padla in si porezala roko. Peljali so jo na urgenco, sešili rano, čez eno uro je bila nazaj, zabava pa se je nadaljevala.«

Menedžer Mr. Robi striptiz teama pa nam zaupa, da imamo Štajerke in Štajerci »želje kot v vseh ostalih regijah – želijo zanimiv nastop za dostopno ceno. Fantje pa še posebej radi izrazijo željo, da si želijo striptizeto z velikim oprsjem.«

Dodajajo pa še, da so zabave na Štajerskem vseeno drugačne: »To je dejstvo. Ljudje so veseli in vidi se da se radi zabavajo. Žalosti le dejstvo, da je čisto preveč zabav pokvarjenih zaradi posameznikov, ki zlorabijo alkohol. Zaradi tega smo že večkrat morali prekiniti nastop. Tukaj Štajerska še posebej negativno izstopa.«

Menedžer se spominja, da nekoč »striptizeta ni želela začeti nastopa, dokler niso fantje mrtvo pijanega ‘ženina’ nekoliko 'porihtali'. Revež je ležal na travi, ves moder od mraza.« Spomnijo pa še »na dekliščino, na kateri so  morala dekleta poklicati rešilca, ker so preveč napila bodočo nevesto, tako da striptiza, žal, ni videla.«

Bodoča nevesta, njena mama in babica ... In pa striptizer … To je mogoče le na Štajerskem.

»Nekoč na dekliščini, se je nastop zaključil s plesom na veliki mizi: nevesta, njena mama in babica in pa striptizer. Bilo je nepozabno, kaj takega se lahko zgodi samo na Štajerskem,« se še spominjajo pri Mr. Robi striptiz teamu.

Kako daleč si upamo?

Ne moremo si pomagati, zato vprašamo tudi, ali je že katera bodoča žena ali bodoči mož šel ‘predaleč’ s striptizeto ali striptizerjem?

Izkušnje pri Mr. Robi striptiz teamu kažejo, da se »nekateri med našimi nastopi sprostijo, drugi pa tudi ne. To je čisto odvisno od posameznika. Do neugodnih situacij pri nas ne more priti, ker smo profesionalci in so naši nastopi strogo regulirani. Seveda se je že zgodilo, da so posamezni slavljenci pod vplivom alkohola naše plesalke vabili ‘med rjuhe’, a takšne situacije jemljemo kot nujno zlo.«

Namesto striptizete pritlikavca na ramah? Čakaj, kaj?

Nedolgo nazaj smo pri eni izmed ljubljanskih agencij za organiziranje dekliščin ali fantovščin opazili še eno ponudbo, nad katero se čudijo vsi, ki zanjo slišijo. Ob striptizetah in striptizerjih je možen tudi najem pritlikavca, oblečenega v Batmana in Supermana, ki so ga bodoči ženini lahko nosili okoli vratu po gostilnah.

Človeška domišljija pred skokom v zakon enostavno ne pozna meja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice