Wings for Life World Run je prvi svetovni simultani tek, katerega sredstva so namenjena izključno iskanju ustreznega zdravljenja ob poškodbi hrbtenjače.

Wings for Life World Run je prvi svetovni simultani tek, v katerem tekači na šestih celinah štartajo istočasno. Tekači z udeležbo sodelujejo pri zbiranju denarja k iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače, saj gre ves prihodek fundaciji Wings for Life.

Flisar in Marčič kot moralna podpora tekačem

Danes sta se vsestranska športnika Filip Flisar in Simon Marčič združila pod streho Kongresnega trga v Ljubljani za moralno podporo tekačem po vsem svetu.

“Verjameva, da je odkritje terapije za poškodbe hrbtenjače le se vprašanje časa. Lepo je biti del tako lepe zgodbe! Imejte se radi in pazite nase!« je Marčič zapisal na svojem Facebook profilu.

Tekmovalce zasleduje ciljna črta in ne obratno

Posebnost dogodka je v tem, da vsi tekači na kar šestih celinah štartajo istočasno, lovi pa jih ciljna črta v obliki zasledovalnega vozila, ki po pol ure teka postopoma pospešuje, dokler ne ujame vseh tekačev. Tek se prične ob 11. uri po univerzalnem in 13. uri po našem času, ogledate pa si ga lahko na Planet TV.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice