Foto: Marko Delbello Ocepek
V ljubljansko Ikeo bodo naenkrat spustili 700 ljudi, smo izvedeli.

Švedski pohištveni gigant bo 25. februarja  v Ljubljani odprl svojo trgovino, tako v spletni kot fizični obliki.

V četrtek, ob odprtju bodo v trgovino naenkrat spustili 700 ljudi, rezervacije bodo začeli sprejemati od jutri naprej, možno se bo najaviti za sedem dni vnaprej.

Tako bo dnevno v Ikei nakupovalo okoli 3500 ljudi. V normalnih razmerah Ikea dnevno sprejme tudi do 20.000 obiskovalcev, pojasni Cas Lachaert, vodja trga Ikea Slovenija.

Še pred uradnim odprtjem nas je popeljal po prvi trgovini Ikea pri nas. 

Ikea, ki stoji v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani, je prva Ikeina trgovina v Sloveniji. Obsega več kot 31.000 kvadratnih metrov, na voljo 958 parkirnih mest, v ponudbi pa je okoli 9500 izdelkov.

Ljubljanska Ikea zaposluje skoraj 400 ljudi, od tega jih v Mariboru dela pet.

Večina zaposlenih je Slovencev, slovenska Ikea pa je zaposlila tudi 25 tujcev, smo izvedeli na današnjem prvem sprehodu po trgovini. Tudi razmerje med spoloma je uravnoteženo, pri plačah pa ni razlike med moškimi in ženskami.

V Ikeo kar s kolesom

Na voljo je 958 parkirnih mest, deset dodatnih parkirnih mest za električna vozila in pet polnilnih postaj. Ker so pri Ikei trajnostno naravnani, spodbujajo, da jih obiščemo s kolesom ali javnim prevozom.

Na voljo je kar 177 parkirnih mest za kolesa in postaja BicikeLJ. Tudi če Ikeo obiščete s kolesom, lahko mirno nakupite vse, kar potrebujete, saj vam bodo izdelke brezplačno dostavili na dom. 

Delovni čas Ikee bo od ponedeljka do petka, od 10.00 do 20.00, v soboto pa od 9.00 do 20.00.

Restavracija za zdaj ostaja zaprta, bo pa možen osebni prevzem 'take away'. Na voljo bodo vse mesne jedi, po novem tudi v vegetarijanski različici. 

Kot obljubljajo, bodo cene nekoliko nižje, kot smo jih vajeni v drugih Ikeah.

Zanimivost ...

Na razpisana delovna mesta v Ikei se je prijavilo okoli 7000 ljudi, sprejeli so jih okoli 400. Samo, da pakirajo in da bodo online naročila potekala brez zapletov, pa so zaposlili 100 ljudi.

Prvič, zadnjič in nikoli več

Preko Ikeine spletne strani se lahko registrirate, postanete član kluba Ikea Family in si s tem zagotovite prvi in na žalost zadnji Ikein kataloh v slovenskem jeziku.

Ikea katalogov ne bo več izdajala, obstajali bodo le še na spletu. Možnost za dostavo tiskanega kataloga na dom je do danes izkoristilo že več kot 45.000 Slovencev

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

V Ikei so trajnostno naravnani? ... pih! ... v vzhodnem delu sveta (Vietnam, Tajska itd.) jim 8 - 10 letni otroci šivajo in sestavljajo izdelke ... vi čreda pa ... lepo se najavit in potem med gelendere, da se ne poteptate med seboj ... svizci pa čokolade v Švici še naprej zavijajo ...

Starejše novice