Na Kongresnem trgu v Ljubljani se je zbrala rekordna množica navijačev, ki je nestrpno pričakovača prihod košarkarskih junakov.

Na Kongresnem trgu v Ljubljani se je po ocenah zbralo rekodno število navijačev - okoli 20.000 ljubiteljev košarke, ki so napeto čakali na prihod evropskih prvakov. Z zastavami in navijaškimi rekviziti v rokah so kljubovali dežju, vročica pa s pesmijo in navijaškimi vzkliki iz minute v minuto naraščala. Vse dokler se težko pričakovani košarkarji nekaj po 20. uri niso pridružili zvestim navijačem.

Tudi iz Štajerske so se v središče prestolnice odpravili številni navijači, ki so komaj čakali, da so lahko pozdravili nove evropske prvake v košarki. Evforični ljubitelji košarke so se v Ljubljano odpravili tudi z brezplačnimi vlaki, ki so jih »častile« Slovenske železnice.

Slovenski košarkarje so dočakali izjemen sprejem pred nepregledno množico navijačev. Tako vzdušje je trenutno na kongresnem trgu v Ljubljani.

Foto: Bobo.si
Foto: Bobo.si

Številni pa so se odločili, da na Letališču Jožeta Pučnika ujamejo fotografijo košarkarjev, morda dobijo avtogram, stisk roke. Slovenske košarkarje so tako na Brniku pričakali prvi radovedneži. Adria Airways pa se je zlatim junakom poklonila tako, da jim je omogočili let nazaj iz zmagoslavnega Carigrada. Prihod letala, ki je pripeljalo zmagovalno ekipo, so pospremili tudi s častnim pozdravom z vodnim tušem.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tedi (nepreverjen)

svaka cast fantje in Slovenia

Starejše novice