V hotelu Habakuk je včeraj potekal največji slovenski dogodek za blogerje, ki so v Mariboru širili znanja in poznanstva.

Pa naj še kdo reče, da se pri nas je dogaja nič! Včeraj, točno ob 11. uri, smo se blogerji iz cele Slovenije zbrali v mariborskem hotelu Habakuk, zasedli veliko dvorano in pričeli z največjim tovrstnim dogodkom, ki nam je prinesel ogromno novih poznanstev in izkušenj.

Čemu je bil namenjen dogodek Blogsi? Povezovanju podjetij z blogerji, poznanstvom, osebnemu stiku in izobraževanju.

Pravi blogerski spektakel

Organizatorka Eva Lozina, je s pomočjo mami blogerke Petre Kmetič in lepotne blogerke Ajde Volovšek pripravila pravi blogerski spektakel, kjer se je odvijalo marsikaj. Punce so nam, blogerjem iz vseh vetrov, dale razsežne možnosti sodelovanj, prijateljevanj, manjkalo pa ni nitit hrane in pijače (če si na Štajerskem, moraš spiti tudi kako penino, nikoli ni prezgodaj). 

Dogodka so se udeležila podjetja kot so Lidl, Lesnina, Jeruzalem Ormož, Oriflame, Swartzkopf professional, podjetje Dominur z Catrice in Essence linijama lepotne kozmetike, Deichmann, ki je pokazal jesenske novosti, Rimmel z linijo Kate Moss in druga podjetja ter agencije, ki blogerjem olajšajo delo. Predavanja so se vrstila ena za drugo, tam smo dobili ogromno uporabnih in novih informacij in smernic, kaj lahko od podjetij pričakujemo, kako sodelovati in kako se lotiti projektov. 

Odvili sta se dve okrogli mizi, ena je bila namenjena podjetjem, druga blogerjem. Na slednji so govorili Ajda Sitar, ki bloga že vrsto let na področju mode in lepote, Urška in Joni iz bloga Oopsi, ki žanjeta uspehe na področju staršestva, prav tako Jani Cool fotr, vloger, ki je popestril okroglo mizo s tančico humorja. Tam je sedela tudi Tjaša Deu, ženska ki se je lotila tem tehnike, Uroš Miklavčič in ena in edina Ana Žontar Kristanc, ki je povedala kako poteka življenje z blogom, montiranjem posnetkov in malimi otroci.

Blogerji enotni: Odlično izpeljan dogodek, to potrebujemo!

Kot blogerka, lahko rečem, da je bil dogodek odlično izpeljan, sama ideja pa dodelana. Zelo vesela bi bila, da bi se takšni dogodki še ponovili, saj prinesejo ogromno dobrega in prav nič slabega. Če pa je v Mariboru, pa še toliko bolje. Kaj pravijo ostali blogerji na ta dogodek? Poglejmo.

»Z dogodkom, izpeljavo in odzivi sem zelo zadovoljna. Mislim, da slovenska blogerska scena potrebuje takšne dogodke, še več povezovanja - skupaj smo močnejši. Menim, da smo se vsi prisotni naučili kaj novega in stkali nove veze in poznanstva, kar je osnovni namen in želja blogsi2017. Upam, da bo v bodoče še več podjetij prepoznalo uspešnost sodelovanja z blogerji in - se vidimo naslednje leto!« je povedala Ajda Volovšek iz bloga Just Ajda.

Tudi Sindi Kustec, ki upravlja blog Sindiana Jones je izrekla veliko podporo tovrstnim dogodkom. Blogerji namreč potrebujejo take dogodke, na katerih se povezujejo s podjetji ne samo v Sloveniji, temveč tudi v svetu. »To postaja vse bolj uveljavljeno. Potrebno je delati tudi na kvaliteti, saj kvantitete ne manjka. Podjetja vse bolj izražajo željo po tovrstnih sodelovanjih in verjamem, da ko se bloger in podjetje ujameta na vseh nivojih, lahko ustvarita neverjetno.«

Tudi sami presenečeni nad udeležbo

Organizatorka in lastnica bloga Nepopolna mama, Eva Lozina, je po izpeljanem dogodku izrazila olajšanje in zadovoljstvo nad uspešno izvedbo.

»Ideja, da se blogerji in vlogerji moramo družiti, je bila sprva samo ideja. Da bi k temu bilo smiselno dodati še podjetja, pa sem začela razmišljati pred tremi meseci, ko sem s svojim blogom začela resneje sodelovati s podjetji.«
 

»Ideja je bila tu, ampak strah pred realizacijo pa tudi, vseeno je to Maribor. 95 odstotkov ljudi na dogodku ni bilo iz Maribora in moj strah, da jim ne bo vredno zadnje avgustovske sobote iti na pot, je na bil koncu odveč. Odziv je bil neverjeten, dogodek se je odvijal prvič in zbralo se je 200 ljudi,« si je oddahnila organizatorka dogodka.

Poudarila je, da so blogerji na dogodku vpijali besede, ki so jim jih predstavniki podjetij podajali na okrogli mizi. Vsi so bili navdušeni nad iskrenostjo in energijo, ki jo je bilo čutiti tudi po končanem uradnem delu. »Odziv podjetij je odličen, ideja dobra in Blogsi 2018 bo samo še boljši. Nisem pa prepričana, če bo znova v Mariboru. Kljub temu, da se je Hotel Habakuk izkazal kot krasen gostitelj, si vseeno želim, da bi imeli tudi podporo Zavoda za turizem Maribor,« je še pristavila Lozinova.

Za naš medij je spregovoril tudi Jani, ki vodi vlog CoolFotr. »Zelo sem pozitivno presenečen nad udeležbo. Pričakoval sem manj ljudi. Dogodek je bil super izpeljan, vse je potekalo gladko. Eden izmed redkih dogodkov, v katerem je tajming štimal (smeh). Kako je bilo meni, kot moškemu v pretežno ženski družbi? Kul je bilo, samo jutri (danes) bo v Mariboru zagotovo dež (smeh).«

Tudi Ana Cepec iz bloga SweetAnnes Blog je pohvalila izpeljani dogodek in dodala, da si želi na prihodnjem dogodku še več podjetij. Ta vse bolj spoznavajo, da so blogerji lahko izjemna pridobitev za podjetja. Kot Mariborčanki ji je še posebej godilo to, da je bil dogodek izpeljan v štajerski prestolnici. Želi si, da bi v Mariboru potekalo še več tovrstnih dogodkov, saj je večina takih dogodkov prirejenih le v Ljubljani.

Maša Črešnik - Blog Glamor

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice