Slika je simbolična.
V podjetju Zdrav obrok so se odločili, da šolarje na prvi šolski dan obdarijo z brezplačnimi rogljički, kateri pa so se kasneje znašli v smeteh.

Mlado podjetje Zdrav obrok iz Radelj ob Dravi se je odločilo, da bo šolarjem polepšalo prvi šolski dan in jim je zato zjutraj delilo zastonj rogljičke.

Namesto hvaležnosti so naleteli na pravo razočaranje - rogljički so se namreč znašli v smeteh.

Pogovarjali smo se s Saro Golob, lastnico podjetja Zdrav obrok, ki je povedala: »Mi smo to pripravili z namenom, da razveselimo naše otroke, saj je naša fizična trgovina na poti v vrtec in šolo. Zunaj smo na cesti pripravili rogljičke, da bi otrokom polepšali prvi dan šole in vrtca, da bi jim pomagali premagati strah. Naša gesta je bila popolnoma dobronamerna, popolnoma nič ni bilo v ozadju.«

Ogorčen tudi župan

Rogljičkov v smeteh pa ni našla Sara Golob, ampak župan občine Radlje ob Dravi, Alan Bukovnik: »Rogljičkov v smeteh nisem našla jaz. V bistvu sem zanje izvedela, ko je župan prišel v trgovini in rekel: ‘Sara, si videla, kaj se je zgodilo s temi rogljički? V koših so.’ On je tudi tisti, ki je to poslikal in naredil objavo,« je pojasnila podjetnica.

Saro Golob, ki se je za otroke v njihovem mestu zelo podrudila, je to seveda prizadelo: »To, kar so, upam, da otroci naredili, je zadeva o kateri se morajo z njimi pogovoriti starši. Srce me je bolelo ko sem to videla.«

»Normalno je, da je razočaranje prisotno, ampak to ne pomeni, da naslednje leto tega ne bomo ponovili - bomo.  Vse to so odtehtali nasmehi malčkov v pleničkah, ko so šli prvič v vrtec, pa so koracali mimo nas in so z veseljem grickali te rogljičke,« je še pojasnila lastnica trgovine.

Podjetje Zdrav obrok pa kljub grdemu dejanju želi biti vzor. Ker jim je včeraj ostalo še veliko rogljičkov, so jih podarili.

»Vse rogljičke, ki so ostali smo darovali vrtcu in osnovni šoli Radlje,« je še povedala Golobova.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prerok (nepreverjen)

To je sramota za starše, ki ne znajo vzgojiti svojih otrok, da bi spoštovali hrano.

Navijac (nepreverjen)

Sramota

Starejše novice