29 slovenskih premier, sedem električnih ter sedem hibridnih modelov, skupno pa več kot 260 razstavljenih vozil.

Organizatorja Avtomobilskega salona, Gospodarsko razstavišče in Sekcija za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije, sta dogodek po enajstih letih znova pripeljala v Slovenijo. Parada avtomobilizma je, na 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin z 260 razstavljenimi vozili, privabila množice ljubiteljev jeklenih konjičkov.

»Dolgoletna odsotnost takšne prireditve je vrzel, ki jo bo 24. Avtomobilski salon Slovenije s predstavitvijo zadnjih modelov, kar 29 slovenskih premier in nemalo svetovnih s salona v Ženevi zagotovo zapolnil. Pri tem smo se kar se da vživeli v sodobnega kupca – zakaj potrebuje salon in kaj od njega pričakuje. Še vedno je bolj zanimivo videti avtomobil v živo kot pa na fotografiji prek spleta. Se vanj usesti, ga doživeti v živo,« meni Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča.

Za sodelovanje na avtomobilskem salonu se je odločilo 27 avtomobilskih znamk oziroma njihovih zastopnikov, ki so predstavili 29 slovenskih premier, sedem električnih ter sedem hibridnih modelov. Skupno se na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije predstavlja približno 260 vozil, od tega je 41 lahkih gospodarskih vozil.

Spremljevalni program pa je orisal Andrej Brglez, organizator Tehnološkega paviljona in avtor oddaje Avtomobilnost, TV Slovenija. V Tehnološkem paviljonu želijo namreč obiskovalce spodbuditi, da pri nakupu novega avtomobila izberejo zase kar najbolj ustrezen model za svoj način življenja, za svojo avtomobilnost: »Tam so jih poznavalci in strokovnjaki seznanili z vsem, kar je možno v sodobnih avtomobilih kupiti, kakšno opremo, kateri tip, kolikšno varnost, koliko udobja, katere pripomočke in drugo. Lahko so se preizkusili v varni vožnji na posebnem simulatorju ter se na lastni koži prepričali, katere vozniške motnje vse povzroča nepazljiva vožnja, kot sta na primer uporaba mobilnika, vožnja v visokih petah ... Izvedeli so več o električni mobilnosti, pa tudi novi evropski zakonodaji, ki je pred vrati, kaj vse pomeni udobje v avtu, od pravilne drže, sedeža, postavitve volana do povezljivosti telefonov in avtomobilov. Spoznali so nove trende avto akustike, kako tehnično deluje motor, novosti ter kakšno je sodobno lastništvo avtomobilov.«

Več pa v obsežni fotogaleriji.

Foto: Janez Leskovar

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice