Foto: Policijska uprava Koper
6-članska družina migrantov je ostaja ujeta ...

Ilirskobistriški policisti so v minulih štiriindvajsetih urah obravnavali trinajst državljanov Pakistana, sedem državljanov Afganistana in štiri državljane Bangladeša, kozinski policisti štiri državljane Turčije, koprski policisti pa enajst državljanov Afganistana.

V težavah zaradi sneženja ...

Primorski policisti so ponoči, ob 2.18, na operativno-komunikacijski center prejeli klic migranta, ki je v angleškem jeziku povedal, da je z družino v Sloveniji, kjer so v težavah zaradi sneženja

Ilirskobistriški policisti so takoj pregledali relacijo proti Munam in zaprosili za aktiviranje gorske reševalne skupine, je sporočila Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Koper.

Poklican je bil tudi prevajalec, ki je poskušal natančneje ugotoviti, kje se družina nahaja.

Policisti so pričeli z iskalno akcijo, skupaj s predstavniki Gorske reševalne službe in predstavniki vojske. Družino so našli zjutraj, glede na posredovane koordinate. 

V snegu je bilo ujetih skupaj šest oseb - trije odrasli in trije otroci, vsi državljani Afganistana. Vsi so zdravi, naredili so si bivak in zakurili ogenj ter tako celo noč čakali reševalno ekipo.

Foto: Policijska uprava Koper
Foto: Policijska uprava Koper

Italijanski varnostni organi pa so Sloveniji vrnili šest državljanov Turčije.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Heh (nepreverjen)

"Pardon, ne govorim Angleško!"
*klik*

Starejše novice