Lucky in Sky sta mačka, ki sta prepotovala že skoraj vso Slovenijo, videla pa sta že tudi nekaj tujine.

Lucky in Sky sta mački pasme Maine Coon. Njun lastnik Peter Eržen ju opiše kot »nežna velikana«. Namreč, vsak ima kar deset kilogramov. 

Čeprav njuni predniki izvirajo iz ameriške zvezne države Maine, Lucky in Sky prihajata z Vrhnike. Očitno pa jima je pot prednikov čez širne oceane ostala nekje v krvi, saj se zdi, kot da jima stanovanje in balkon na Vrhniki kar nista dovolj.

Kamorkoli gresta Peter Eržen in njegova žena, Lucky in Sky preprosto želita zraven. Najljubša jima je vožnja v košari na kolesu.

Priprave na potovanje

Preden se Lucky in Sky odpravita na izlet, jima lastnik pripravi nahrbtnik s priboljški. 

Pred izletom gresta obvezno doma še lulat. Namreč opraviti potrebo doma jima je nekako najljubše. »Sta navajena na mačji pesek. Drugje sploh nočeta iti,« pripoveduje Eržen.

Potovanja na kolesu

Potovanja so postala nekaj, na kar sta se Lucky in Sky že od malega navadila. Tako Eržen opisuje, da »v času korone nismo nikamor šli, pa sta kar pogrešala te vožnje v avtu, pa potem na kolesu … Po tem, ko je prvič po dolgem času Lucky šel spet v avto, je bil kar ves iz sebe od veselja.«

Namreč, Eržen in njegova žena se z avtom zapeljeta nekam v bližino želene destinacije, nadalje pa potujeta s kolesi. Vsak ima na svojem kolesu košaro in svojega mačka.

Mačkona na potovanjih sicer zelo uživata v čudovitih razgledih, a najljubše jima je oprezanje za najrazličnejšimi ptički.

Do sedaj sta oprezala že za primorskimi ptički, osrednjeslovenskimi, celjskimi, kočevskimi, dolenjskimi, pred kratkim pa še ptujskimi. Bili pa so tudi že v Italiji.

Naslednji slovenski top model

Kljub temu da imata na potovanjih kaj za početi, videti in povohati, pa si zmeraj vzameta čas tudi za »eno slikico za na Facebook«.

Predvsem Lucky je izredno fotogeničen, kar potrjuje tudi 3,5 tisoč sledilcev na Facebooku. Prav tako so ga opazili pri podjetju Natures Menu Slovenija, ki izdeluje mačjo hrano in je že tri leta njihov ambasador.

Eržen pove, da je mačkonu Luckyju slava, kar malo stopila v glavo: »Je tak, bolj samosvoj postal. Še niti cartati noče več.«

»Sky pa je pred kamero malo bolj sramežljiv,« za Ljubljanainfo pove Eržen. 

Kljub temu pa to nikakor ne vpliva na odnose med njima. Lucky je izredno zaščitniški do Skyja. Prav tako se še vedno veliko igrata, se med seboj 'pogovarjata' in, seveda, skupaj uživata v potovanjih. 

Lucky in Sky nista edini mački s popotniško dušo

Čeprav se zdi v Sloveniji potovanje z mačkami morda nov trend, je v tujini aktualno že nekaj časa. Na Facebooku obstaja skupina Adventure Cats, kjer 3,2 tisoč članov objavlja posnetke potovanj s svojimi mačkami.

Lastnik Skyja in Luckyja pove, da že, ko je pred nekaj leti začel voziti mačka na sprehod s povodcem, so ga ljudje »skoraj linčali.« Danes, če pogledamo po ljubljanskih parkih, zagotovo vidimo vsaj enega sprehajalca mačke na povodcu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice