Prvega štajerskega vozičkanja se je udeležilo kar 30 mamic in vsaj toliko otrok. Predavanja, prijetna atmosfera, zabavna družba in izmenjevanje izkušenj.

V petek, 15. junija, je med 17. in 19. uro na Ptujskem gradu potekalo 1. Vozičkanje na Ptuju, ki se ga je udeležilo približno 30 mamic in vsaj toliko dojenčkov, pridružilo pa se je tudi nekaj očetov, starejših sester in bratov. 

Namen srečanja je, da se starši spoznajo in podružijo, ob tem pa izmenjajo izkušnje in prisluhnejo zanimivim govorcem o temah, ki zadevajo starševstvo.

Ideja za skupno »vozičkanje« se je v času njene druge porodniške porodila Poloni Ambrožič Bombek, novinarki in bivši urednici Radia Ptuj, ki v zadnjih mesecih piše (z)mešani blog o zabavnih plateh življenja Modri flamingo, preko katerega je dogodek tudi organizirala.

Predavanja, prijeten direndaj in raznovrstna darila

Ob prijetnem direndaju in pestri dinamiki, ki ga na tovrstnih srečanjih soustvarjajo dojenčki in malčki, pa je šlo tudi za načrtovan program: povabljeni gostje so govorili o skrbi za mlečne zobe, negi otroške kože, praznovanju rojstnih dni in knjižnih predlogih za otroke, hkrati pa tudi njihove mame.

Da je bilo srečanje še prijetnejše, so pripomogli tudi številni prijatelji dogodka, ki so pomagali napolniti darilca za udeležence. Med njimi so bili Pikapolonica, Terme Ptuj, Flegis, Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, Arbadakarba party shop, Fun&Play in Modri zob Ptuj.

Ker se je izkazalo, da so tovrstna druženja za mamice (in cele družine na splošno) več kot zaželena, se na Ptuju že bliža 2. Vozičkanje, na katerem pa obljubljajo še nadgrajeno dogajanje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice