V učilnici osnovne šole je sredi pouka na učence padel del ometa.

Kot smo že poročali, je v eni od ljubljanskih osnovnih šol sredi pouka na učence padel del ometa.

Šlo naj bi za osnovno šolo Miška Kranjca v Šiški.

Eden od bralcev nam je posredoval fotografijo učilnice, v kateri se je to zgodilo.

Vir: bralec Ljubljanainfo

Poškodovanih je bilo pet otrok, dva sta pristala na urgenci

Po poročanju STA je bilo poškodovanih pet otrok, ki so dobili predvsem odrgnine. Dva otroka sta bila tudi na urgenci, eden je bolj za vsak slučaj dobil vratno opornico, so še zapisali na STA.

Gradbeni inšpektor je prepovedal uporabo učilnic v starem delu objekta, zato bodo imeli učenci do četrtega razreda pouk v prizidku, od 5. razreda pa pouk na daljavo.

Do dogodka je prišlo v učilnici v starem delu šole

Kot poroča STA, je po besedah vodje službe za razvojne projekte in investicije ljubljanske mestne občine Mete Gabron v učilnici 8. a razreda zadnji sloj ometa odpadel na območju, manjšem od štirih kvadratnih metrov. Poudarila je, da se strop ob tem ni porušil.

Do dogodka je prišlo v eni od učilnic v starem delu šole, kjer v zadnjih letih ni bilo gradbenih posegov, so v sporočilu za javnost zapisali na Mestni občini Ljubljana.

Pojasnili so, da na šoli potekajo obnovitvena dela, in sicer v avli, jedilnici in zunaj objekta, ki pa niso vplivala na nastale poškodbe.

Policisti še zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka

O dogodku je obveščen tudi pristojni gradbeni inšpektorat, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili tudi pristojno državno tožilstvo, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Po poročanju STA pa je na podlagi preliminarnih ugotovitev inšpekcijskega nadzora gradbeni inšpektorja izrekel ustno odločbo na zapisnik o prepovedi uporabe vseh učilnic v starem delu objekta, saj objekt ni varen.

»Ugotovljeno je bilo, da so stropni ometi v tem delu objekta debeline do šest centimetrov in niso stabilni,« so še sporočili z inšpektorata za okolje in prostor.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mestjanar (nepreverjen)

Že iz fotografije sodeč je razvidno, da je šlo za anomalijo izvedbe stropnega ometa. Na vprašljivo stropno osnovo na takšni površini (ca 60 m2) nanesti namesto 1,8 t kar 5,8 t cementnega ometa, je idiotsko. Očitno so se pri posegu šli 'majstori' še izravnavo površine. Če bi to počeli po pravilih stroke, bi omenjeno storili z npr. mavčnimi ploščami, sidranimi v str. konstrukcijo, kar bi vključno s polnilom in opleskom ne preseglo 1 t. Le kaj so pred in med izvedbo teh del počeli Zokijevi nadzorniki iz ustrezne službe MOL-a? Verjetno 'šprajcali' ob šank v bližnji gostilni.

Starejše novice