Teta Frida, znana po svojih 100-odstotno naravnih sladkih kreacijah, je ponovno pokazala svojo dobrodelno plat in se z velikodušno donacijo priključila veliki zgodbi.

Teta Frida je združila moči z znanim slovenskim bobnarjem Markom Soršakom Sokijem, pobudnikom projekta 20za20, ki slovenskim šolam podarja glasbila. Soki je skupaj z ekipo Tete Fride presenetil učence Osnovne šole Antona Ukmarja v Kopru in jim podaril nabor glasbil - kitaro, cajon, ukulele, zvočnik

Učenci so med predajo glasbil tudi zaigrali in se že veselijo, da bodo od zdaj naprej še širše glasbeno delovali kot šolski bend. Nasmešek na obrazih otrok je povedal vse! Na koncu pa je prav vsak učenec šole prejel še čokoladno presenečenje Tete Fride, ki je njihove nasmeške seveda še povečalo.

Z glasbo obogatili srca 700 otrok

Soki je tako na svoj zemljevid obdarjenih šol dodal že 111. osnovno šolo. »Zelo sem vesel, da sva s Teto Frido združila moči in skupaj razveselila otroke še ene osnovne šole. Iz najinega sodelovanja je nastala čokoladno-dobrodelna zgodba in zelo sem vesel, da je Teta Frida prišla na to idejo. Obogatili smo srca 700 otrok in komaj čakam, da pri teh glasbilih nastanejo novi glasbeni talenti,« je ob predaji glasbil povedal Soki.

Pred štirimi leti se je Sokiju ob njegovi 20-obletnici bobnanja porodila ideja in tako je do danes s projektom 20za20 obdaril že 111 slovenskih osnovnih šol. Ob bok so mu stopili številni znani glasbeniki, slovenska in svetovno znana tuja podjetja, številne študentske organizacije, športniki, znane osebnosti in mnogi drugi, ki so njegov projekt prepoznali kot izredno uspešnega in perspektivnega.

Nastali so šolski bendi in odkrili so se številni glasbeni talenti, otroci so se bolj povezali, na šolah pa so se zaradi projekta odprla tudi nova delovna mesta.

Kmalu že peta čokoladna kavarna!

Teta Frida je svojo donacijo tokrat namenila koprski osnovni šoli, saj v kratkem v Planetu Koper odpira že svojo peto čokoladno kavarno, kjer bo razvajala s svojimi 100-odstotno naravnimi slaščicami, sladoledom in čokoladnimi kreacijami.

Tokratna donacija pa seveda pri Teti Fridi ni edina, med drugim tudi izdatno podpira majhno vasico Molly-Koyata, globoko v tropskem gozdu Liberije, kjer vzdržuje tudi svojo lastno plantažo kakava.

Več o Teti Fridi, njenih sladkih kreacijah ter zavezi k 100-odstotno naravnemu najdete na tej povezavi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice