FOTO: Alan Orlič
V sredo je potekal tradicionalni decembrski koncert Izštekanih 10, ki je trajal več kot 3 ure.

Na koncertu Izštekanih 10: Siddharta z gosti so v Centru urbane kulture Kino Šiška 10 skladb izvedli gostje, s katerimi Siddharta (Tomi Meglič, Primož Benko, Jani Hace, Tomaž Okroglič Rous in Boštjan Meglič) doslej še ni sodelovala, ostalih 10 in dodatek pa je izštekala Siddharta sama. Gostje letošnjega več kot 3-urnega koncerta pa so bili Hamo & Tribute to Love, Koala Voice, MRFY, Jardier, Matter, Murat, Gianni Poposki (Noctiferia), Neca Falk, Elvis Jackson, Bojan Cvetrežnik in Patetico.

Tomi Meglič (Siddharta). FOTO: Alan Orlič

»Izštekanih 10: Siddharta z gosti je že peta izdaja decembrske inventure pred občinstvom v sklopu radijske oddaje Izštekani na Valu 202. Po praznovanju dvajsetletnice oddaje leta 2013 z naslovom Izštekanih 20, na katerem so sodelovali tudi godalci Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, se je koncert ustalil z imenom Izštekanih 10. Leta 2014 so k sodelovanju pritegnili Big Band RTV Slovenija, leta 2015 člane Simboličnega orkestra in leta 2016 izvajalce, zbrane v projektu Sounds Of Slovenia. Vsako leto se je v razkošnem in ekskluzivnem triurnem koncertu na odru zvrstilo več deset glasbenikov, vse je posnela tudi Televizija Slovenija, povezoval pa jih je avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka,« so zapisali na spletni strani Val-a 202. V kratkem bomo objavili intervju z Juretom Longyko.

Hamo & Tribute to Love. FOTO: Alan Orlič

Koncert je bil razprodan v treh dneh. Neposredni prenos pa ste lahko spremljali na www.val202.si. Siddharta je ponovno navdušila in izvedla vrhunski koncert.

Elvis Jackson in Marko Hatlak. FOTO: Alan Orlič

Energični Elvis Jackson predelali skladbo Ring

Elvis Jackson so za omenjeni koncert izbrali Siddhartino pesem Ring. »Izbrali pa smo angleško verzijo z naslovom MY DICE, ker smo želeli poudariti tudi angleško stran benda. Z nami je gostoval izjemen harmonikaš Marko Hatlak in skupaj z Budo je zapel tudi Tomi,« je za Mariborinfo povedal bobnar skupine Elvis Jackson, Mariborčan Marko Soršak-Soki.

Elvis Jackson. FOTO: Alan Orlič

Kot nam je zaupal Soki, so s Siddharto že sodelovali, vendar ne na takšen način. »S Siddharto smo že sodelovali, ko je Tomi Meglič igral v našem videospotu "Take Your Time". Smo prijatelji in se pogosto srečujemo, kjer vadimo. Je pa res, da smo se tokrat prvič v zgodovini pojavili skupaj vsi na odru

Ob tem pa je dodal, da se tudi v Mariboru najdejo tovrstni izštekanci: »Veliko je izštekanih, še več pa odštekanih. Vprašanje je samo, koliko produktivnih 'izštekancev' mrgoli po mestu

Murat. FOTO: Alan Orlič

»V Mariboru se kdaj pa kdaj pripeti kak akustičen koncert električno glasnih bendov. To zmeraj ustvari prijetno vzdušje ob poslušanju fajn glasbe s prigrizkom in dobrim požirkom,« dodaja Soki. 

Soki-ja smo seveda povprašali tudi o njegovem projektu 20 za 20, o katerem smo že pisali. »Moj projekt 20 za 20 pokriva že 65 obdarjenih šol po celi državi. Vse tako bom nadaljeval do 100. osnovne šole. Kaj bo pa po tem, pa ne vem. Se pa veselim,« smeje zaključi.

Buda (Elvis Jackson). FOTO: Alan Orlič

Na Izštekanih 10: Siddharta z gosti ste lahko slišali in videli:

Nastalo bo — Siddharta

Baroko — Siddharta

Do konca — Siddharta

LedenaKoala Voice

Diamanti — Siddharta

Piknik — Patetico

Homo Carnula — MRFY & Tomaž & Boštjan

Dios — Siddharta

Indian Boy — Jardier

Spet otrok — Siddharta

Dolga pot domov — Neca Falk & Jani

Narava — Siddharta

Klinik - Murat

Platina —Matter

RAVE - Siddharta

Strele v maju — Hamo & Tribute 2 Love & Tomi

T.H.O.R. — Gianni Poposki & Bojan Cvetrežnik

Phat Yuppie – Siddharta

My Dice — Elvis Jackson & Marko Hatlak & Tomi & Buco

Bonsai – Siddharta

B Mashina — Siddharta & Bojan Cvetrežnik

Orion Lady — Siddharta

Samo edini — Siddharta

Urška Martinc

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice