Poslanec Andrej Čuš je na Štajerskem pričel z zbiranjem podpisov za podporo noveli zakona o trgovini.

Poslanec Andrej Čuš je danes na stojnici pri mestni tržnici na Ptuju pričel z zbiranjem podpisov za podporo novele zakona o trgovini. Kljub temu da poslanske skupine podpirajo novelo, so po njegovih besedah pričeli z zbiranjem podpisov, saj meni, da je nesprejemljivo, da naj bi nekateri socialni partnerji ponovno nameravali zaobiti referendumsko voljo ljudi. 

»Socialnim partnerjem, ki se zadnjih 14 let samo pogovarjajo, a nič ne dogovorijo, želimo sporočiti, da je dovolj pogovarjanja, sedaj je čas za akcijo. Zaradi tega bomo v mesecu novembru in decembru organizirali stojnice po Sloveniji in zbirali podpise, zbrani podpisi pa bodo služili kot dodaten argument, ko se bo o tem razpravljalo v Državnem zboru,« je na začetku zbiranja podpisov dejal Čuš.

Pod novelo se bodo podpisali tudi poslanci iz vrst SMC, DeSUS in SD ter NSi, sprejetje novele tako Čuš pričakuje decembra.

Odziv podpisnikov in načrti z zbranimi podpisi

Na spletni peticiji so doslej zbrali že 7000 podpisov, danes pa so pričeli s fizičnim zbiranjem podpisov na Ptuju. Jutri se bo stojnica preselila v Ljubljano, kjer pričakujejo še večji odziv. Zbrane podpise bodo predstavili v Državnem zboru, ko se bo ta zakon obravnaval. 

»S podpisi želimo pokazati, da delamo tudi na terenu, smo med ljudmi in da se po izvolitvi ne zapremo v pisarne,« je še zaključil Čuš, ki je prepričan, da se nezadovoljstvo in nezaupanje ljudi do politike kaže z nizko udeležbo na referendumih, parlamentarnih in predsedniških volitvah.

Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice