Razmere v državi so resne in zaskrbljujoče, zato se moramo vsi skupaj potruditi, da zamejimo širjenje novega koronavirusa.

Tudi Finančna uprava Republike Slovenije sporoča, da lahko z njimi stopite v stik na daljavo. Tako lahko s finančno upravo večino obveznosti uredite na daljavo. V času epidemije pozivajo, da raje, kot da osebno hodite na urade, z jimi poslujete elektronsko ali se informirate prek spleta oziroma telefona.

»Čeprav vsi uradi Finančne uprave Republike Slovenije po Sloveniji poslujejo skladno z uradnimi urami ter navodili za zaščito zdravja Nacionalnega inštituta za javno zdravje vas obveščamo, da lahko s finančno upravo poslujete tudi na daljavo. Nujno za zajezitev korona virusa je namreč, da se vsi držimo navodil vlade in skušamo čim bolj zavarovati svoje zdravje in zdravje drugih,« pravijo na Finančni upravi Republike Slovenije. 

Kako v času epidemije poslovati s FURS?

Če imate vprašanje ali pa bi si želeli kaj preveriti, to lahko storite prek klicnega centra za fizične osebe na številki 08 200 1001, klicnega centra za DDV na številki 08 200 1002, klicnega centra za pravne osebe na številki 08 200 1003 ali prek elektronske pošte uradov.

Kaj če morate oddati vlogo, ugovor, pritožbo ...? Vloge, ugovore, pritožbe in druge obrazce v čim večji možni meri oddajte po elektronski poti – preko eDavkov ali mobilne aplikacije, kjer je to mogoče. Finančna uprava je vse, ki z njim še ne posluje elektronsko, opozorila, da si lahko na računalnike ali na telefone namestijo eDavke ali se prijavijo v opcijo eVročanje. Tako boste dokumente dobili po elektronski poti in ne več po navadni pošti.

Kaj pa, če je za vodenje posameznega davčnega ali carinskega postopka nujen kontakt z uslužbencem finančne uprave? Pokličite na telefonsko številko centrale finančnega urada, pravijo.

Za splošne informacije z davčnega ali carinskega področja pokličite na številke telefonskih central finančnih uradov ali na eno od številk kontaktnih centrov:

  • 08 200 1001 – za vprašanja s področja davkov fizičnih oseb,
  • 08 200 1002 – za vprašanja s področja DDV,
  • 08 200 1003 – za vprašanja s področja davkov poslovnih subjektov,
  • 08 200 1005 – za vprašanja o turističnih bonih,
  • 08 209 0000 – za vprašanja povezana s prejetim opominom,
  • 05 297 6800 – če potrebujete tehnično pomoč pri poslovanju s finančno upravo.

V kolikor pa morate nujno oddati kakšno dokumentacijo osebno (originali pogodb, notarskih zapisov ...), jo lahko vložite v vložišču na sedežu finančnega urada, ob tem da v stavbo VSTOPATE POSAMEZNO.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nagajivček (nepreverjen)

ne hodite na urade, ker je stran vržen gnar, saj davkarija krade delovne Slovence !

Starejše novice