V Sindikatu poklicnih gasilcev so danes sklenili, da so zadovoljni z vladnim predlogom, kar pomeni, da napovedane dvodnevne stavke ne bo.

V Sindikatu poklicnih gasilcev Slovenije so danes sklenili, da so zadovoljni z vladnim predlogom stavkovnega sporazuma. Vlado so že obvestili, da so ga pripravljeni podpisati, je za STA pojasnil David Švarc, sekretar sindikata. Kar pomeni, da dvodnevne stavke, ki so jo poklicni gasilci napovedali za 10. januar, ne bo.

Sindikat poklicnih gasilcev se je z vlado pogajal še o zvišanju uvrstitve 16 drugih delovnih mest v gasilstvu. Po nedavnem podpisu aneksa h kolektivni pogodbi v javnem sektorju so za en plačilni razred zvišali le eno od orientacijskih delovnih mest v gasilstvu. Kot je za STA pojasnil Švarc, so svoje zahteve skoraj v celoti dosegli.

Deset od omenjenih 16 delovnih mest se bo zvišalo za dva plačna razreda, dve delovni mesti za tri plačne razrede, dve delovni mesti za en razred, dve delovni mesti pa se ne bosta zvišali. Pri slednjih po Švarčevih besedah ne gre za operativni delovni mesti, zato so na to tudi pristali. Po Švarčevih pojasnilih stavkovni sporazum predvideva tudi ureditev dodatka za stalnost, do katerega bi bili upravičeni od 1. januarja 2018.

Sekretar sindikata je povedal, da so vladno stran že obvestili, da so pripravljeni podpisati stavkovni sporazum in aneks h kolektivni pogodbi, dogovoriti pa se je še potrebno, kdaj bo do podpisa prišlo. Sindikat predlaga, da bi se to podpisalo še ta teden, saj imajo za ponedeljek sklicano sejo stavkovnega odbora. Če bo stavkovnih sporazum podpisan, bodo stavko za prihodnji teden preklicali, še poroča STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice