Ponekod po državi megla zmanjšuje vidljivost, vozite previdno, opozarja Prometno-informacijski center za državne ceste.

Zaradi megle, ki se je spustila nad nekatere nižine, je ponekod po Sloveniji zmanjšana vidljivost! Še posebej previdni bodite na cestah, prilagodite vožnjo danim razmeram in poskrbite, da boste opazni drugim voznikom.

Megla se bo po vremenski napovedi Agencije Republike Slovenije za okolje v nižinah zadrževala danes in še jutri.

Nasvet Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji: Kako pravilno voziti v megli?

  • Zmanjšajte hitrost in jo prilagodite razmeram na cesti. Pri vidljivosti do 50 metrov vozite največ 50 kilometrov na uro.
  • Ohranjajte zadostno varnostno razdaljo.
  • Ne uporabljajte dolgih luči. Premočna luč se v megli namreč odbija in lahko povzroči samozaslepitev.
  • Prižgite zadnje meglenke. V gosti megli je pomembno, da vidite in ste vidni. Zadnje meglenke služijo za boljšo orientacijo voznikov za vami. Če se vidljivost izboljša, ugasnite zadnje meglenke, da ne bi slepili vozil za vami. Uporaba zadnjih meglenk ni dovoljena na vozilu, za katerim vozi na majhni razdalji drugo vozilo (na primer v koloni vozil).
  • V poslabšanih vremenskih razmerah (sneg, dež, megla) se zmanjša tudi vaša vidnost. Posebej bodite previdni, če ima vaš avto tako imenovane dnevne luči, ki svetijo samo spredaj. Ob slabši vidljivosti prižgite luči sami.
  • Bodite še bolj previdni na območjih vzdrževalnih del. Zaradi megle so oznake in naprave za usmerjanje prometa pogosto težje razpoznavne. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice