»Vizli« so izdali »Such is life«, pred njimi je tudi turneja.

Happy Ol' McWeasel je slovenska punk rock zasedba iz štajerske prestolnice.  Že od leta 2007 meša dinamičen zvok, ki se spoji v ritmih celtic punka in pravzaprav pomeni »navezo« med punk rockom in tradicionalnimi irskimi melodijami.

Začeli so tako mimogrede, iz »irskih korenin« pa je »pognal« sestav, ki je prepoznaven predvsem po unikatni avtorski glasbi. 16 let glasbenega delovanja je tako prineslo še tretji album ‒ Vizli so ga tokrat poimenovali »Such is life«.

Za nov album obljubljajo stilsko prepoznavnost, ki je vizlovska, a hkrati polna svežine, novih glasbenih teritorijev in izzivov, ki se bodo »pretakali« skozi 13 skladb. Izšel bo 17. marca ob polnoči (da, zasedba je še zmeraj »zvesta« dobremu znanemu datumu).

Dan svetega Patrika se vsako leto praznuje 17. marca ‒ na dan smrti svetega Patrika, zavetnika Irske ‒ in obeležuje prihod krščanstva na Irsko v začetku 17. stoletja.

Seveda je praznik dandanes povezan predvsem z dobro voljo, v glavnem pa ga praznujejo v irski katoliški cerkvi, a dan ima poseben pomen tudi med anglikanci, pravoslavci in luterani, seveda tudi med irsko diasporo. 

Slavijo ga (poleg Irske in Severne Irske) tudi v Združenem kraljestvu, Združenih državah Amerike, Kanadi, Braziliji, Argentini, Avstraliji in na Novi Zelandiji, s čimer je dan svetega Patrika najbolj razširjen državni  praznik na svetu.

»Podporniki« ga slavijo tako, da se oblečejo v zeleno in pijejo pivo. Ker je zelena barva del simbolike, ponekod celo reke obarvajo zeleno.

Zasedba bo z izidom albuma povezala kar dva koncertna termina: prvi koncert se bo odvil 16. v ljubljanskem Orto baru, drugi že dan kasneje, 17. marca, na legendarnem mariborskem Štuku. Za slovenske »Irce« bo tako St. Patrick's Day trajal kar dva dneva. 

Vsi ljubitelji boste lahko skupino Happy Ol' McWeasel v sklopu turneje slišali tako doma kot v tujini, v marcu bodo tako koncertirali tudi v Brežicah in Kopru. Blizu bodo tudi 8. aprila, ko se bodo ustavili v ormoškem Unterhundu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice