Imate doma Aspirin plus C 400 mg/240 mg šumeče tablete? Ne uporabljajte jih, če so iz te serije, in jih vrnite v lekarno.

Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke je bila obveščena o neustrezni kakovosti zdravila Aspirin plus C 400 mg/240 mg šumeče tablete, pakiranje po 10 tablet (5 x 2 tableti v dvojnem traku), proizvajalca BAYER, številka serije BTAGZ50, rok uporabnosti november 2018.

Uporabnik je namreč v škatlici zdravila naletel na tableto z rjavim marmoriranim obarvanjem in neprijetnega vonja, ki je po raztapljanju v kozarcu vode vodo obarvala rjavo, raztopina pa je bila neprijetnega okusa.

Takega zdravila nikar ne zaužijte!

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom Aspirin plus C 400 mg/240 mg šumeče tablete bo zato izvedel odpoklic neprodanih zalog te serije. Agencija za zdravila in medicinske pripomočke ob tem obvešča uporabnike, ki so omenjeno serijo zdravila že kupili, naj bodo pri uporabi pozorni na videz in vonj tablet.

Če naletite na tableto z zgoraj opisanimi lastnostmi, naj je ne zaužijte, temveč zdravilo reklamirajte v svoji lekarni in obvestite Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke na e-poštni predal [email protected] oziroma na telefonsko številko +386 41 790 133.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice