Slika je simbolična.
Inšpektorji opravljajo nadzor prodaje sadja in zelenjave na stojnicah.

Zaradi stalne problematike pri izpolnjevanju zahtev različne zakonodaje inšpekcijske službe tudi letos že opravljajo nadzore nad prodajo sadja in zelenjave na stojnicah.

Poseben poudarek je namenjen prodajalcem na stojnicah ob cestah, so sporočili iz Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin in Finančne uprave Republike Slovenije.

V nadzorih, ki se bodo izvajali preko celega leta, poleg inšpektorjev Finančne uprave Republike Slovenije in Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin sodelujejo še inšpektorji Tržnega inšpektorata Republike Slovenije, Inšpektorata za infrastrukturo ter Urada za meroslovje.

Kaj preverjajo?

Nadzori finančnih inšpektorjev so usmerjeni v preverjanje izpolnjevanja zakonodaje s področja dela in zaposlovanja na črno ter davčnega potrjevanja računov. Inšpektorji uprave za varno hrano pa preverjajo higieno živil, sledljivost, kakovost in označevanje.

Inšpektorji urada za meroslovje so zadolženi za nadzor nad izpolnjevanjem meroslovnih zahtev za neavtomatske tehtnice, tržni inšpektorji preverjajo soglasja za prodajo, označitev stojnic, zagotavljanje podatkov o stanju blaga ter označitev cen, inšpektorji za infrastrukturo pa izpolnjevanje zakonodaje s področja cest.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Kaj stojnice ob cestah? Kaj pa glavna MB tržnica, kjer se vse kar se prodaja, pripelje iz veletržnic Zagreba ... ni treba inšpektorjem "branjevk" gnjavit ... vsedite se "na kavico" in opazujte "gazde", ki se vsakih toliko časa pojavijo od nikoder, korigirajo cene in se za "nekaj časa" zopet umaknejo v neznano, vendar ne daleč ...

pohorskisvizec

Dr surf, podaj prijavo na furs ali kam drugam. A te ,,gazde,, so zagorci?(zanalašč z malo začetnico)

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Vlado Slamomlatov (nepreverjen)

Arsenovića in Jankovića naj se inšpektorji lotijo, ne pa teh ubogih branjevk.

Starejše novice