Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 18. januarja, opravili 11.308 testiranj na koronavirus in potrdili 1698 novih okužb, gre za 15-odstotni delež.

Opravljenih je bilo 5384 PCR testov, od katerih je bilo 1396 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 25,9-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 5924 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 302, gre za 5-odstotni delež pozitivnih testov.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 154.303.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1690 okužb ob 14.010 opravljenih testih, šlo je za 12,1-odstotni delež.

Iz bolnišnic odpustili kar 126 bolnikov

Včeraj je umrlo 26 oseb, okuženih s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 3257

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 1178 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je bilo 181 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 125 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom.

Po podatkih Sledilnika covid-19 je včeraj dnevno povprečje okuženih v zadnjem tednu znašalo 1297, to pomeni, da je bil na državni ravni dosežen prvi kriterij za začetek sproščanja ukrepov v regijah z ugodnejšo epidemiološko sliko, saj je meja postavljena pri 1350 okužbah. Danes je izpolnjen tudi drugi kriterij za sproščanje, saj se je število hospitaliziranih covidnih bolnikov spustilo pod 1200.

Spomnimo, da bo vlada na današnji redni tedenski seji, namenjeni epidemiji, odločala o tem, katere ukrepe bo podaljšala. Ker se epidemiološka slika v državi izboljšuje, bi lahko kakšen ukrep tudi sprostila, a po torkovih besedah premierja Janeza Janše drastičnega sproščanja še ni pričakovati, poroča STA.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

SLEDI TO DA JE PRIŠEL "NOV SEV", POSLEDIČNO BO 20,000 TESTOV IN POSLEDIČNO BO SPET PREVEČ PREHLAJENIH DA SE NE BI RABLO ODPIRAT

11 (nepreverjen)

Ja in na Kitajskem že delajo velike campe za neposlušne ker bodo tam v karanteni. Ti se skrij pravočasno...

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sanjaj, v trenutku ko se bo dejansko začelo nasilo odvažat necepljene ljudi v razne "fema campe" in podobno se začnejo gverilske teroristične akcije po celi evropi in čisto vsi ki podpirajo ta nateg bojo tarče, če hočejo državljansko vojno jo bojo gladko dobili

In reply to by 11 (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

"Bojevnik za tipkovnico bo prvi v bojni liniji; herojski dd bo rešil človeštvo!" in druge zgodbe ki si jih dd govori, da pozabi na dejstvo da je luzer brez življenja.

In reply to by dd (nepreverjen)

Starejše novice