V primerjavi s spomladansko izvedbo so restavracije sprejele 35 odstotkov več gostov.

Vrhunske restavracije po vsej Sloveniji so gurmanske navdušence gostile med 11. in 20. oktobrom, nekatere pa so zaradi velikega zanimanja ponudbo podaljšale za nekaj dni. Sto ponudnikov je postreglo več kot 50.000 gostom, kar je po navedbah organizatorjev ena najvišjih udeležb doslej, poroča STA.

Na desetdnevnem dogodku so kuharski mojstri pripravili posebne menije, ki so jih gostom ponudili po ceni 19 evrov. Letošnji poudarek dogodka je bil na vinski spremljavi.

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki se predstavijo v najmanj treh hodih in po ugodni ceni.

»S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga,« pravijo organizatorji.

Kakovost restavracij, vabljenih na teden restavracij, preverja in izbira kulinarični kritik Uroš Mencinger. Kot je poudaril po zaključku tokratne izvedbe, so restavracije deležne tudi vse več negativnih kritik, kar pa je po njegovih besedah tudi eden od namenov dogodka. »To pomeni, da bo naslednji teden restavracij spomladi 2020 še boljši,« je povedal.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice