Slika je simbolična (foto: Bobo).
Predsednik vlade je na današnjem kongresu Slovenske demokratske stranke napovedal, da bo od ponedeljka naprej omogočeno izbiranje cepiva za cepljenje proti covidu-19.

»V naslednjih mesecih bo naše življenje toliko bolj enostavno, koliko višji delež prebivalstva se bo prostovoljno cepil,« je povedal Janez Janša in dodal, da je cepiva dovolj – tako vektorskega kot mNRA. 

»In od ponedeljka naprej bo možno tudi izbirati cepiva v Sloveniji,« je povedal. 

Dodaja, da je ključen cilj, da dosežemo tak delež precepljenosti, da nam bo to tudi jeseni omogočilo normalno življenje.  »Mislim, da si ne samo vsi tega želimo, ampak si po letu odrekanja to tudi zaslužimo,« je dodal predsednik vlade. 

Pravi, da je bil pravi čudež, da so se cepiva izdelala in preskusila v desetkrat krajšem času kot običajno in meni, da bi bila bi neumnost, če dosežka znanosti ne bi uporabili in bi si tako sami sebi oteževali življenje. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

ne skrbi fašist 60% populacije se ne misli cepit, praktično vsi debili ki so se hoteli cepit so se že sedaj pa je konec

Koncajte novin… (nepreverjen)

Nehajte z reklamo in siljenjem ljudi. Če je cepljenje prostovoljno se naj odloči vsak zase. A ne propagirajte ugodnosti, saj zdravja in imunosti cepivo ne da. Pa še nekaj, kako se naj laik odloča za cepivo, ali ne bi morala stroka odstraniti vse kar ni v redu in bi bila potem vsa cepiva enakovredna. Če je nekaj v redu pač je, sicer ni. Na podlagi česa se odloča nekdo,.ki pojma nima, morda na podlagi imena ali nalepke. Cepi se, damo ti vse kar zelis, darila in ugodnosti, le odgovornosti ne prevzame nihče. To je tvoja stvar.

TABORČAN (nepreverjen)

kdor se ne bo cepil bo BEK

Starejše novice