Dajanje daril in objemov na materinski dan je nekaj, kar si že po toliko letih praznovanja materinskega dne, jemljemo za samoumevno.

Darila in objemi bodo letos zaradi epidemije koronavirusa morali počakati. Zato smo za vas pripravili nekaj inovativnih načinov, kako se v času samoizolacije kljub temu, čeprav na daljavo, zahvaliti svoji mami, za požrtvovalnost, potrpljenje in neizmerno ljubezen.

Video klic

Včasih lahko slika oziroma video pove veliko več kot pisana beseda. Če vaši mami tehnologija ni tuja, jo lahko pokličete kar preko programa Skype, pa naj bo to na računalniku ali telefonu. Uporabite lahko tudi aplikacijo Facebook Messenger, Google Hangouts, Viber ali Tango. Preko video klica ji lahko zrecitirate njeno najljubšo pesem, odigrate prizor iz filma ali pa si ustvarite kosilo ali večerjo na daljavo. S samo nekaj kliki boste premagali vsakršno distanco.

Odigrajte igro

Če vaša mama obvlada tehnologijo video klica, bo zagotovo znala na svoj telefon ali računalnik namestiti tudi kakšno aplikacijo. Internet ponuja mnogo iger, ki jih lahko odigrate na daljavo, morda je med njimi tudi vaša najljubša. Mi pa vam predlagamo samo nekaj najbolj priljubljenih, na primer Srabble, Challenge Your Friends 2Player, DUAL!, Glow Hockey, Finger Fights, Royal 3D Chess in QuizUp.

Virtualna voščilnica

Elektronske voščilnice so v zadnjem času pridobile na svoji popularnosti, zato lahko v času samoizolacije posežete tudi po njih. Te med drugim ponuja spletna stran Jacquielawson, ki temelji na ročno poslikanih voščilnicah, Sloppy Kiss Cards, kjer boste lahko izbirali med ljubkimi voščilnicami z motivi mačk in psov, mnogo različnih motivov lahko najdete tudi na spletni strani Hallmarkecards, 123Greetings in Bluemountain.

Seznam glasbe

Mnogo spletnih ponudnikov glasbe, med drugim Youtube, omogoča sestavljanje najrazličnejših seznamov. Tako lahko ustvarite takšnega, ki bo vključeval vse najljubše pesmi vaše mame, pa naj bo to megamix Miša Kovača, Tiho, tiho čas beži Tanje Žagar ali pa Dancing Queen švedske skupine ABBA. 

Darila za lajšanje samoizolacije

Za prav vse izmed nas bodo naslednji tedni dolgi, težki in predvsem dolgočasni. Zato lahko pripravite darilo oziroma škatlo, napolnjeno z njenimi najljubšimi stvarmi, revijami, križankami, knjigami in njeno najljubšo čokolado, ter ji vse to pošljete po pošti. Če vaša mama rada bere, ji lahko preko različnih spletnih strani naročite knjigo, ki jo bo, čeprav z malce zamude, dostavil poštar. Bodite ustvarjalni.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice