Služba pisana na kožo ni mit – je bližje, kot si morda mislite.

Priložnosti za zaposlitev je veliko, kljub epidemiji. Pravzaprav se na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com nahaja rekordno število oglasov za prosta delovna mesta. Odskočno desko za spremembe na boljše pa predstavlja Karierni sejem MojeDelo.com.

16. septembra boste v Hotelu City v Mariboru stopili v neposredni stik z delodajalci, prejeli nasvete strokovnjakov, izvedeli novosti s trga dela, opravili brezplačna testiranja, med njimi tudi test izčrpanosti ter prisluhnili navdihujoči zgodbi Roka Predina

Predin: »Prejel sem zavrnitve, a vztrajnost se je poplačala«

Nagrajenega režiserja in animatorja Roka Predina je karierna pot ponesla v London, kjer je sodeloval z velikimi imeni glasbene industrije, kot so Rolling Stones, Elton John, Madness, Take That, Rita Ora in U2. Toda uspeh se ni zgodil kar čez noč. 

»Prva dva meseca sem poslal vsaj 150 mailov. Najprej sem seveda prejel zavrnitve, šele potem so sledile prve priložnosti. Moral sem se dokazati, saj sem na podlagi svojega dela dobil naslednjo priložnost,« je povedal Rok Predin, ki se je po uveljavitvi v tujini vrnil v Maribor, kjer nadaljuje s svojim delom.

»Tehnologija se je toliko razvila, da mi ni bilo več treba živeti v Londonu. Svoje delo lahko opravljam od kjerkoli, vse, kar potrebujem, sta računalnik in dobra internetna povezava. Ustvaril sem si ime in ohranil stike s pravimi ljudmi in to je dovolj, da še vedno veliko delam s tujino. Sem pa vesel, da sem z vrnitvijo domov, dobil možnost za delo tudi pri nas,« še dodaja.

Občutek izpolnjenosti je ključen za zadovoljstvo v službi

Raziskave kažejo, da o znakih izčrpanosti poroča vsaka druga oseba, vsaka četrta izgoreva. Na kariernem sejmu boste lahko med drugim rešili vprašalnik, ki bo pokazal vaš nivo izčrpanosti, opravili brezplačno psihometrično testiranje in test IQ ter potrdili svoje znanje tujih jezikov in MS Office programov.

Stopili boste v stik z več kot 40 razstavljalci oziroma delodajalci, med njimi podjetji Paloma, d. d., Marles hiše Maribor, d.o.o., TALUM d.d. Kidričevo, Rosenbauer, d.o.o., BSH hišni aparati, d.o.o., Zavarovalnica Sava, d.d., Vzajemna, d.v.z. in več avstrijskimi podjetji, kadrovskimi agencijami, ZRSZ, EURES in HR-specialisti.

Matej Delakorda bo predstavil, kako doseči občutek izpolnjenosti na delovnem mestu, Gorazd Prah pa bo vsem mladim svetoval, kako najti pr(a)vo službo. Skratka, toliko priložnosti za razvoj kariere na enem mestu že dolgo ni bilo!

»Lanski spletni sejem je bil dokaz, da lahko sejemsko dejavnost opravimo tudi na daljavo, a v resnici nič ne more zamenjati energije v živo in zato smo izjemno veseli, da se karierni sejem MojeDelo.com letos ponovno dogaja v živo,« pravi Tomaž Gorjup, direktor podjetja Styria digital marketplaces, lastnika znamke MojeDelo.com.

»Štajerska pokrajina je zaradi bližine Avstrije zelo zanimiva za iskalce zaposlitve in delodajalce in tudi letos pričakujemo, da bomo prvim v pomoč pri zagotovitvi službe, ki jim bo pisana na kožo, drugim pa pri iskanju kadrov, ki jih potrebujejo,« pravi Gorjup.

Vzemite kariero v svoje roke in si povečajte zaposlitvene možnosti – 16. septembra na Kariernem sejmu MojeDelo.com v Hotelu City Maribor. Začnemo ob 10. uri.

Program kariernega sejma si oglejte tukaj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice