Foto: Jure Banfi
Danes bo na Primorskem jasno, drugod v notranjosti se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost, ki se bo popoldne ponekod na vzhodu trgala.

Burja na Primorskem bo čez dan postopno slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje.

Kakšni so obeti?

V ponedeljek bo na Primorskem in v višjih legah pretežno jasno, občasno bo povečana visoka koprenasta oblačnost. V notranjosti Slovenije bo precej megle ali nizke oblačnosti, ki se lahko zadržuje ves dan. Najnižje temperature bodo od -7 do -3, v alpskih dolinah do -11, na Goriškem in ob morju od -3 do 1, najvišje dnevne od -2 do 1, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija.

V torek se bo od jugozahoda pooblačilo, več jasnine bo ponekod na severu, po nižinah sprva megleno. V sredo bo večinoma oblačno, predvsem na Primorskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Topleje bo.

Vremenska slika

Nad srednjo Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka. V spodnjih plasteh ozračja priteka od jugovzhoda razmeroma vlažen in hladen zrak.

Ob severnem Jadranu in na območju Alp bo pretežno jasno, drugod bo po nižinah marsikje oblačno in megleno. Burja ob severnem Jadranu bo slabela.

Danes in ponedeljek bo vpliv vremena na počutje ugoden in v krajih s sončnim vremenom vzpodbuden.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice