Foto: Promet.si
Štajerska avtocesta je zaprta med priključkoma Blagovica in Trojane proti Mariboru zaradi prometne nesreče v predoru Trojane, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Po podatkih Prometno informacijskega centra za državne ceste je zaradi reševanja ujetih osebnih vozil zaprt predor Trojane proti Ljubljani. 

Obvoz za vsa vozila je po regionalni cesti Blagovica - Trojane. V zastoju pustite dovolj prostora za intervencijska vozila, se sporočajo iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Kaos: Več nesreč, udeleženih enajst tovornih vozil in eno osebno

Tomaž Tomaževic iz Policijske uprave Ljubljana je sporočil, da so bili po do sedaj znanih podatkih v prvi nesreči v naletnem trčenju v predoru udeleženi dve tovorni vozili in eno osebno vozilo. V drugi nesreči je bilo v naletnem trčenju v predoru udeleženih pet tovornih vozil.

Po prvih podatkih je pri v tej lažje poškodovan zgolj voznik enega izmed tovornih vozil. V tretji nesreči, pred predorom so bila v naletnem trčenju udeležena še štiri tovorna vozila.

Policisti na kraju še opravljajo ogled vseh nesreč, odpravljajo se posledice nesreče, vzrok za nastanek nesreč še ni znan. Pričakuje se, da bo avtocesta v smeri Maribora še naprej zaprta. Promet v smeri Maribora je preusmerjen na vzporedno cesto na izvozu Blagovica. Na tem odseku cest prihaja do zastojev.

Možje v modrem pa vse prosijo, da upoštevajo navodila policistov in vzdrževalcev ceste pri usmerjanju prometa.

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste so sicer zapisali, da se razmere po slovenskih cestah počasi umirjajo, še vedno pa so na cestah plužne in posipne skupine, da zagotavljajo maksimalno varnost za voznike.

V primeru, da na njih naletite, to lahko pomeni upočasnjeno vožnjo in podaljšan potovalni čas, zato pozivajo k strpnosti. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice