Ta teden se po Sloveniji vrsti več odmevnih sojenj. Včeraj se je v Mariboru nadaljevalo sojenje šestim obtoženim v aferi nezakonitih klicnih centrov, jutri pa se bo začelo sojenje zaradi spornih poslov v Novi KBM na Hrvaškem.

Po poročanju STA se bo jutri v Mariboru s predobravnavnim narokom začelo sojenje zaradi spornih poslov v Novi KBM na Hrvaškem. Na zatožno klop bo sedlo več nekdanjih vodilnih iz takrat še državne banke in njene hrvaške podružnice.

Pred mariborsko okrožno sodišče bodo prvič stopili nekdanji predsednik uprave Nove KBM Matjaž Kovačič, članica uprave Manja Skernišak, izvršni direktor Igor Šujica in prvi mož KBM Leasinga Boris Cekov, pa tudi direktor hrvaške družbe KBM Projekt Tomislav Blagus. Skupaj s še šestimi hrvaškimi državljani se bodo morali izreči o krivdi glede obtožb s strani specializiranega državnega tožilstva o zlorabi položaja v zvezi s posli banke na Hrvaškem.

Spomnimo: Nova KBM je med letoma 2006 in 2009 prek svojega hrvaškega podjetja Multiconsult, pozneje KBM Projekta, s prevzemi manjših lokalnih podjetij kupovala zemljišča na Hrvaškem. Po poročanju STA naj bi omenjena podjetja pred tem parcele kupovala prav z denarjem, ki jim ga je posodila mariborska banka. Multiconsult naj bi jih nato precej preplačal, s tem pa naj bi vpleteni banko oškodovali za kar 28 milijonov evrov.

Sojenje se nadaljuje tudi v aferi klicnih centrov

V torek se bo na Okrožnem sodišču v Mariboru nadaljevalo sojenje šestim članom domnevne slovensko-tajvanske kriminalne združbe, obtožene trgovine z ljudmi v zadevi klicni centri.

Spomnimo: trije državljani Slovenije in trije državljani Kitajske naj bi se ukvarjali s trgovino z ljudmi. Kot izhaja iz obtožnice, naj bi od novembra 2015 do aretacije januarja lani na različnih lokacijah v Sloveniji in v Zagrebu vzpostavili nezakonite klicne centre.

V omenjene centre naj bi zaprli najmanj 63 tujih državljanov, večinoma iz Kitajske in Tajvana. Tujcem naj bi odvzeli osebne dokumente, denar in mobilne telefone ter jih prisilili, da so stranke napeljevali v nakazila denarja.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac. (nepreverjen)

Predolgo traja.verjeten rezultat zastaranje ali nobeden nic kriv
Tuji lastniki pa grabijo dobicke iz banke

Starejše novice