V zadnjem času se je pojavila prava epidemija napadov zamaskiranih klovnov, ki zastrašujejo in lovijo ljudi. Pojav se je razširil tudi v Slovenijo.

V zadnjih tednih odmevajo vesti o zamaskiranih klovnih, ki strašijo ljudi. Klovni se skrivajo, nato pa zastrašujejo in lovijo ljudi z noži, palicami ali celo z motornimi žagami. Tovrstno početje se je sprva pojavljalo daleč stran od nas, v ZDA in Avstraliji. V zadnjih tednih poročajo o velikem številu napadov klovnov v Angliji, v preteklem tednu pa je prišlo do napada tudi v Sloveniji. Tudi v preteklosti so klovni že strašili.

Zamaskiranca strašila po Jesenicah

Prejšnji teden sta v Jesenicah dva zamaskirana klovna strašila in lovila predvsem otroke v okolici osnovne šole, na avtobusni postaji in v parku.  Žrtve so incidente prijavile policiji, ki je že izsledila dva mlada Jeseničana, ki sta strašila prebivalce.

Policija opozarja: "Gre za kaznivo dejanje"

Čeprav večina jemlje tako početje kot potegavščino, policija opozarja, da ne glede na to, gre za kaznivo dejanje.

Val strahu tudi na Hrvaškem

Za velik strah v Zagorju na Hrvaškem je v petek poskrbela Facebook stran Policija zaustavlja – Krapinsko-zagorska županija, ki je objavila sliko in trdila, da so v Kuzmincu opazili zamaskiranega klovna, ki naj bi zatem pobegnil v gozd. Kot se je izkazalo je šlo za sliko iz neke potegavščine, a to ni ustavilo vala strahu in ugibanja o tem, ali so se zamaskirani klovni pojavili tudi na Hrvaškem, v bližini meje s Slovenijo.

Klovna strašila z motorno žago

Podoben primer kot v Jesenicah, se je zgodil lanskega decembra v Pivki, a še nekoliko bolj zastrašujoč. Takrat sta moška zamaskirana v klovna s prižgano motorno žago oziroma s kladivom lovila in ustrahovala vsaj dva otroka.

Skrivnostni zamaskiranec strašil v Pomurju

Čeprav drugih poročil o strašljivih klovnih v Sloveniji ni bilo, je pred nekaj leti velik preplah povzročil neznanec, ki je zamaskiran v večernih urah oprezal v bližini soboškega jezera Kamešnice in letališča. Neznanec je imel na obrazu hokejsko masko, enako tisti, ki jo je v legendarni grozljivki Petek 13. nosil Jason, strašil pa naj bi predvsem mlade pare, ki so bili v večernih in nočnih urah parkirani na omenjenih lokacijah.

McDonald's umaknil svojo maskoto

Zaradi pojava velikega števila srhljivih klovnov je ameriška veriga hitre prehrane McDonald's začasno ukinila nastope svojega klovna, ki je uradna maskota verige. V ZDA in tudi Angliji se v zadnjem času namreč pojavlja tolikšno število napadov, da mediji govorijo že o pravi epidemiji. Policisti so tudi že aretirali več blaznežev, ki strašijo prebivalce. Zaradi razsežnosti napadov in strahu so ponekod prepovedali klovnovske preobleke za prihajajočo noč čarovnic.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice