Medina Redžić, sodelavka v logistiki
Dober delodajalec zna prisluhniti svojim sodelavcem in jim po najboljših močeh omogočiti pogoje za zadovoljstvo na delovnem mestu.

Zaposleni predstavljajo srce podjetja, a vsak od njih je tudi del posamezne ekipe, ki mora delovati podobno kot družina. Pogovor gradi zaupanje, zaupanje gradi odnos. Včasih je dovolj že prijazna beseda ali usmeritev. A pred tem mora podjetje poskrbeti za temelje zadovoljstva, kot so nadpovprečno plačilo v trgovinski panogi, dobri odnosi na delovnem mestu in takojšnja zaposlitev za nedoločen čas.

»V podjetju imamo radi prijetno vzdušje in dobre medsebojne odnose.«

Medina Redžić, sodelavka v logistiki

V podjetju HOFER redno izvajajo interno raziskavo zadovoljstva med sodelavci. Zadnja je na primer pokazala, da se 83 odstotkov sodelavcev v podjetju HOFER močno strinja, da njihova ekipa dosega cilje predvsem s sodelovanjem.

Ko si ekipa zaupa in sodeluje, se pojavi priložnost za dobro vzdušje.

Petra Štrukelj, vodja HR pri podjetju HOFER, je razložila: »Redno izvajamo interno raziskavo o zadovoljstvu med našimi sodelavci. Poleg tega skrbimo, da si sodelavci pomagajo pri delu ter da si podajajo enostavna in jasna navodila. Le tako lahko zagotovimo, da vsak razume svojo vlogo in doprinos k uspešnosti podjetja.«

A delodajalec mora najprej poskrbeti za trdne temelje in zadovoljstvo svojih sodelavcev na delovnem mestu. V primeru podjetja HOFER so to takojšnja zaposlitev za nedoločen čas, nadpovprečno plačilo v trgovinski panogi, skupinsko delo in zabavni »teambuildingi« oziroma neformalna srečanja.

Pridružite se HOFERjevi ekipi

Vsi, ki iščete novo priložnost in si želite postati del HOFER-jeve ekipe, lahko preverite HOFER ugodnosti in prosta delovna mesta na karierni spletni strani kariera.hofer.si.

»Rada imam prijetno vzdušje in dobre odnose med nami.«

Medina Redžić, sodelavka v logistiki

S spleta

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice