Od srede znova odprte knjižnice, galerije in muzeji. S ponedeljkom ponovno tudi strežba na terasah in vrtovih gostinskih lokalov.

Premier Janša je sporočil, da bo vlada jutri obravnavala načrt sproščanja omejitvenih ukrepov za predvidljivo prihodnost. »Aktualni podatki pri zaustavljanju epidemije omogočajo trezno presojo odprave nekaterih omejitev gibanja ter postopno oživitev številnih drugih dejavnosti, kjer je lahko zagotovljena varna razdalja, razkuževanje rok in stičnih mest ter varna uporaba osebne zaščitne opreme,« je zapisal na Twitterju.

Vlada je na dopisni seji sprejela spremembe Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. 

Od jutri bodo tako znova odprte knjižnice, galerije in muzeji, s 4. majem pa bo dovoljeno tudi: 

  • strežba izključno na terasah in vrtovih gostinskih lokalov (na prostem),
  • storitve izdelave in popravil na področju tekstilne, obutvene in usnjarske dejavnosti ter izdelava ključev,
  • storitve na področjih: fotografske dejavnosti, fotokopirnice, urarstvo in zlatarstvo.

Vključitev strežbe na terasah in vrtovih gostinskih lokalov pomeni začetek sproščanja gostinske dejavnosti, pri kateri je zaradi odprtega prostora ob upoštevanju navodil možnost okužbe možno preprečiti oz. zmanjšati na minimum.

Poleg frizerskih in kozmetičnih salonov, ki vključuje na primer ličenje, manikure, nameščanje umetnih nohtov, odstranjevanja dlak, se vključi tudi druge storitve na področju dejavnosti higienske nege, kot sta masaža in pedikura. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Fajn

Danvid (nepreverjen)

To je že druga največja bedarija"prva je odpiranje šol mesec pred pred koncem. Vlada nas hoče načrtno okužit'vsaj tako izgleda.

Haja (nepreverjen)

Ampak pijančki pa še vedno ne boste smeli na šanku viseti in kelnarce nadlegovati. Streglo se bo samo na terasi. Marsikomu se za tri mize ne bo splačalo lokala odpret. Eni že prej, ko so mize bile natlačene, niso imeli več, kot pet ali šest miz. Kaj pa sedaj, ko bo treba imeti razdaljo? Eni bodo pa eno uro sedeli pri eni kavici ali piru.

Mičotakis (nepreverjen)

Zakaj vlada za gostince konkretno ne razloži, kako bo morala potekati strežba na terasah oz. letnih vrtovih. Daje samo neka splošna navodila, kar za nas zaradi inšpektorjev ni sprejemljivo.

Starejše novice