Dva polna dneva raznovrstnega znanja, preko 600 mednarodnih strokovnjakov s področja informacijske tehnologije iz več kot 25 različnih držav.

Že 15. leto zapored bo v kongresnem centru hotela Thermana v Laškem potekala konferenca RISK. Gre za enega izmed največjih dogodkov s področja informacijskih tehnologij v Jadranski regiji, ki bo tudi letos gostil več kot 600 mednarodnih strokovnjakov.

Dogodek se bo odvijal v šsetih konferenčnih dvoranah v dveh nadstropjih, znotraj dogajalnega prostora pa bo posebno mesto namenjeno tudi družbenemu mreženju. Skupaj se bo odvilo 74 predstavitev, delavnic in demonstracij tehnologij vrhunskih strokovnjakov iz vsega sveta.

Nove tehnologije in varnost

»Pri tehnologijah je tako, da se s to hitrostjo, s katero se razvijajo nove tehnologije, na primer tehnologija podatkovnih blokov, umetna inteligenca, tehnologije oblaka, s še večjo hitrostjo razvijajo tudi zlorabe v tem okolju. Tehnologija je zelo napredna, prinaša zelo velike prednosti, večji nadzor, hitrejšo komunikacijo, ampak za sabo tehnologija pušča veliko odprtih vrat, ki jih nekateri posamezniki izkoriščajo. Tako bomo letos v veliki meri govorili o varnosti teh novih tehnologij,« pravi Renato Uhl, direktor in solastnik podjetja REAL security, organizatorja konference.

Na konferenci se bodo predstavila številna svetovno znana podjetja, med drugim Netwrix, McAfee, FireEye, Micro Focus, Forcepoint, VMware Carbon Black, ThreatQuotient, IT sphere, Titus, Radware, ADD, Unistar PRO in druga.

Na konferenci tudi zvezde s področja informacijske tehnologije

»Na konferenci imamo kar nekaj zvezd, na primer Ramsés Gallego, ki je bil deser let podpredsednik najbolj prestižnega združenja, ki je vodilno na področju elektronske varnosti in novih tehnologij. Gostili bomo podpredsednika podjetja McAfee, tudi svetovalca, ki prihaja iz podjetja FireEye, ki je najbolj znano podjetjih, ki razkrivajo vdore …,« še dodaja Uhl.

V mariborskem podjetju REAL security se že 17 let trudijo, da bi vsi odgovorni spoznali, da je za nemoteno in tekoče poslovanje potrebno zaščititi osebne podatke in intelektualno lastnino podjetja. Za širitev zavedanja o pomenu zagotavljanja varnosti pri digitalnem poslovanju so začeli organizirati mednarodno konferenco RISK. 

Letos konferenca RISK praznuje že 15. obletnico, katere namen je izobraževati in predstavljati svetovno uveljavljene dobre prakse in tehnologije za zaščito podatkov. Če ste zamudili lansko konferenco, si utrinke lahko ogledate tukaj.

Registracije in dodatne informacije so dostopne na spletni strani.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice