Slika je simbolična.
Slovenija je vstopila v rdečo fazo epidemije, močno pa se dviguje tudi število hospitaliziranih.

Za prehod v rdečo fazo po evropskem semaforju mora 14-dnevna pojavnost koronavirusa na 100.000 prebivalcev v neki državi znašati več kot 200.

V primerjavi s predhodnim dnem se je sicer 14-dnevna pojavnost v Sloveniji povečala za 17, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov pa za 30.

Kot je na današnji vladni novinarski konferenci izpostavila Maja Bratuša, ki je novinarsko konferenco vodila, se razmere v bolnišnicah poslabšujejo.

Danes je hospitaliziranih 117 bolnikov s covidom-19, 95 bolnikov zdravijo na navadnih oddelkih, v četrtek jih je bilo 87, 22 jih je na intenzivni, v četrtek jih je bilo 18.

Med vsemi hospitaliziranimi je po navedbah Bratuše 10 cepljenih proti covidu-19 ter 107 necepljenih. Med bolniki na intenzivni negi sta cepljena dva, 20 jih je necepljenih.

V Sloveniji polno cepljenih 43 odstotkov prebivalcev

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v državi trenutno 4618 aktivnih primerov okužbe, kar je 343 več kot dan prej.

V četrtek so opravili tudi 19.729 hitrih antigenskih testov na okužbo z novim koronavirusom, katerih pozitivne rezultate potrjujejo še s PCR-testiranjem.

V Sloveniji je trenutno polno cepljenih 895.477 oseb, kar predstavlja 43 odstotkov vseh prebivalcev. Med starejšimi od 18 let je cepljenih 881.370 oseb, kar po besedah Bratuše predstavlja 51 odstotkov te populacije. Med starejšimi od 50 let je cepljenih 562.344 prebivalcev, kar pomeni 64 odstotkov te populacije.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koncajte novin… (nepreverjen)

Ali mislite, da res verjamemo? Nobenega cepljenega bi ne smelo biti, če naj bi cepljenje varovalo pred hujšim potekom a vemo, da so v bolnici cepljeni in necepljeni in oboji so stari in s pridruženimi boleznimi, čeprav bomo slišali, da ima cepljen pridružene bolezni, necepljen pa ne in bi lahko živel 200 let, če bi se cepil

Grubram (nepreverjen)

Kaj cepljeni delajo v bolnišnici???delajo tam,ali imajo lažje simptome v bolnišnici kak doma???zakaj so se cepili????

Starejše novice