Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek je na današnji vladni novinarski konferenci opozoril, da se številke spet dvigujejo in morda prihajamo v tretji val.

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek je izpostavil, da sedemdnevno povprečje okužb že več kot teden dni stoji na mestu.

To je po njegovem mnenju slab pokazatelj. Meni, da se hitro lahko krivulja obrne navzgor, še posebej, če vemo, da imamo v Sloveniji že dva neljuba gosta, in sicer britansko in južnoafriško različico virusa.

Evropa ima po besedah Kreka novi val. Stanje se slabša skoraj povsod, novo vlogo pa igrajo novi sevi. 

Še vedno sredi hude epidemije

Krek pravi, da smo zelo pogumni, da sproščamo ukrepe, saj se je treba zavedati, da smo še vedno sredi hude epidemije.

»Ostale države zapirajo šole, podaljšujejo ukrepe, zapirajo meje, pri manj okužbah, kot jih ima Slovenija. Smo zelo pogumni, da sproščamo ukrepe,« je jasen Krek.

Okužbe predvsem med delovno aktivnimi

Kot je še pojasnil Krek, število okužb med starejšimi še naprej pada, trenutno oboleva delovno aktivna populacija. 

»Ukrepov se ne držimo dosledno. 400 do 500 okužb je iz privatnih druženj. To so nepotrebne okužbe. Bodite pozorni na delovnem mestu - nosite maske, prezračujte, odsvetujemo sestanke na podjetjih. V Sloveniji od doma dela premalo ljudi,« pravi Krek.

Krek poudarja, da nikogar ne silijo k cepljenju: »Pri učiteljih bi pričakoval, da se cepljenja udeležijo v čim večjem številu, ker s tem zaščitijo sebe, svojce in otroke v učilnici.«

»Otroci morajo ostati v šolah. Z nošnjo maske zmanjšamo možnost širjenja okužb na minimum. Če hočemo doseči, da bodo učenci v šolah do konca šolskega leta, moramo upoštevati ukrepe,« opozarja Krek.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Ja 'naša' vlada je zanimiva. Očitno so opazili, da se stanje prehitro izboljšuje a nabavili so preveč hitrih testov pa mask in se bojijo, da bo jim to ostalo na zalogi. Sedaj, če nam gre izpod nadzora smo do julija avt.

Heh (nepreverjen)

Če zaostrijo ukrepe, ratajo teorije zarote, da nas vlada hoče kontrolirati. Če sproščajo ukrepe, ratajo terorije zarote, da nas vlada hoče oboleti. Ni zmage proti temi "razsvetljenimi" idioti hahahaha

In reply to by SLO (nepreverjen)

Ragnar The King (nepreverjen)

Marš u tri pičke materine!!!!

Default (nepreverjen)

Lol

Starejše novice