V prihodnjih dneh bo vrhunec pustnega dogajanja. V Sloveniji je tudi nekaj priimkov, ki spominjajo na ta čas.

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije je v začetku lanskega leta v Sloveniji živelo 356 prebivalcev s priimkom Pust, 316 se jih je pisalo Kurent, 38 pa Krof.

Kot v današnji objavi navajajo na statističnem uradu, je največ prebivalcev Slovenije s priimkom Pust živelo v osrednjeslovenski statistični regiji, in sicer 138. V osrednjeslovenski statistični regiji je živelo tudi največ prebivalcev s priimkom Kurent. Tako se je pisalo 184 ljudi, v podravski statistični regiji, kjer so kurenti doma, pa le deset prebivalcev.

Uvozili za skoraj 10 milijonov evrov izdelkov za razvedrilo

Statistika tudi kaže, da smo lani od januarja do novembra v Slovenijo uvozili za skoraj deset milijonov evrov prazničnih, karnevalskih in drugih izdelkov za razvedrilo, vključno s čarovniškimi triki in podobnim, izvozili pa smo jih za nekaj več kot 2,5 milijona.

Glavna trgovinska partnerica za tovrstne artikle je bila Italija, iz katere smo uvozili za skoraj 4,5 milijona evrov karnevalskih in drugih izdelkov za razvedrilo, kar je 45,2 odstotka celotnega uvoza tovrstnih izdelkov. V Italijo pa smo jih izvozili za nekaj več kot milijon evrov, kar je 43,3 odstotka celotnega izvoza tovrstnih izdelkov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice