»Danes smo zelo žalostni,« so zapis na Facebooku začeli Gorski reševalci Slovenije po tem, ko je bilo zavetišče Gorske reševalne službe Kranj na Krvavcu tarča vlomilcev.

Kot so sporočili, so nepridipravi ukradli reševalno opremo, ki je namenjena izključno reševanju, in se jo za običajno hojo v hribe ne rabi.

Najbolj od vsega zaboli dejstvo, da gorski reševalci svoje delo in poslanstvo opravljajo prostovoljno in brez opreme gorskih reševalnih akcij ne morejo opravljati.

»Opremo, ki jo v zahtevnih reševalnih akcijah nujno potrebujemo, da lahko pridemo do ponesrečenca, ga oskrbimo in varno prinesemo v dolino, nam omogočajo sredstva Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, FIHO in pa donacije vsakega izmed vas, ki podpirate našo dejavnost. Taki dogodki nas pretresejo in resnično žalostijo!« so zapisali.

Danes smo zelo žalostni😢. Zavetišče GRS Kranj na Krvavcu je bilo tarča vlomilcev. Ukradena je bila reševalna oprema, ki...

Objavil/a Gorska Reševalna Zveza Slovenije dne Sreda, 14. oktober 2020

»Kam nizko je padla človeška morala. Krasti opremo, s katero se rešuje človeška življenja, opremo, katero s pridom uporabljajo srčni ljudje, kot so gorski reševalci, ljudje, na katere se lahko edino zaneseš, če doživiš v gorah nesrečo. In za njihov trud jih ljudje nagradimo s krajo opreme. Popolnoma izprideno dejanje storilcev, ki si zasluži ostro obsodbo,« je samo eden od mnogih komentarjev, ki so se vsuli pod objavo Gorske reševalne službe.

Mnogi so ponudili pomoč in želeli reševalce podpreti z donacijami v znak zahvale za njihovo požrtvovalnost in spodbudo za nadaljne delo.

Gorska reševalna služba jim je že odgovorila: »Veliko nam pomeni vaša podpora, saj daje smisel našemu poslanstvu, ki ga z velikim veseljem opravljamo in živimo. Iskrena hvala za vse vaše pobude, misli, veliko pisem in odzivov smo prejeli v naš inbox, v komentarje in e-naslove, ob tej nesrečni situaciji. Opremo imamo vsaj v večini zavarovano, ker pa je marsikdo od vas izrazil željo po donaciji, vam spodaj prilagamo naše podatke. Za vse donacije, se vam že vnaprej iskreno zahvaljujemo. Hvala ker nas podpirate, to nam res veliko pomeni.« 

Gorska reševalna zveza Slovenije Bleiweisova 34, 4000 Kranj, TRR: SI56 0700 0000 1002 973.

Biti gorski reševalec, je poslanstvo, je način življenja, je prijateljstvo, je zaveza in podpora v najtežjih reševalnih akcijah, težavah in tudi takrat, ko nam je preprosto lepo!😊👌

Objavil/a Gorska Reševalna Zveza Slovenije dne Četrtek, 08. oktober 2020

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bobu bob (nepreverjen)

Ukradli milijone pri nabavi zascitne opreme, mask in respiratorjev, pa ni bilo taksnega bombasticneg naslova. Tako da je to vprasanje za vas, ce se lahko vi nizje padete z vasim pisanjem.

Starejše novice