Legendarno zračno plovilo Goodyear Blimp boste danes in jutri spet lahko opazili na nebu nad našimi kraji. Kaj se dogaja?

Zračno plovilo Goodyear Blimp je v sklopu letošnje evropske turneje poskrbelo za spektakularne posnetke tekem in obiskalo več evropskih krajev.

Čez Slovenijo je to plovilo letelo že prejšnji teden, radovedne poglede pa bo spet privabljalo danes in jutri, so sporočili iz podjetja Goodyear Slovenija.

Kje vse ga lahko uzrete?

Zračni velikan se bo danes, 20. julija, pripeljal iz Italije in ob predvidoma 15.00 prečkal slovensko-italijansko mejo.

Okoli 16.25 ga lahko pričakujejo nad prestolnico, predvidoma ob 16.45 bo preletel Kranj ter nato ubral pot do letališča Lesce pri Bledu, kjer bo pristal okoli 17.00.

Tam bo tudi prenočil, da bo pripravljen na pestro dogajanje, ki ga čaka naslednji dan. 

Vir: Facebook profil Goodyear

Jutri na sporedu organizirani poleti

Izbrane skupine poslovnih partnerjev podjetja Goodyear, zaposleni v tem podjetju, medijski predstavniki in nagrajenci različnih nagradnih iger, bodo z izjemnim zračnim plovilom jutri lahko tudi poleteli.

Ure poletov čez posamezna mesta in kraje so odvisne tudi od vetra – včasih zračnemu plovilu Goodyear Blimp veter pomaga, da je hitrejši, lahko pa se zgodi ravno obratno in veter plovilo upočasni.

Spremljajte pot nenavadnega plovila!

Pot Goodyear Blimpa lahko v vsakem primeru spremljate na spletni strani Flight radar, njegova oznaka je D-LZFN. Gre sicer za zračno ladjo Zeppelin NT LZ N0-101, ki v dolžino meri več kot 75 metrov, kar je približno tri četrtine dolžine nogometnega igrišča, v višino pa skoraj 18 metrov, so še sporočili iz Goodyear Slovenija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice