Številne Slovence je razburila cena napihljivega kajaka v slovenskih trgovinah Lidl, ki je kar za 80,99 evra višja od cene pri istem trgovcu pri naših severnih sosedih. Lidl zdaj pojasnjuje razliko.

Urbani mit, da so v sosednji Avstriji številni izdelki precej cenejši, se potrjuje na različnih primerih. Občutno odstopanje cen, ki so precej višje v Sloveniji, pa je znova naletelo na pogrom slovenske javnosti.

Slovenske potrošnike je razburila cena za napihljiv kajak, ki v posebni ponudbi v slovenskih trgovinah Lidl stane 279,99 evra, v katalogu, ki so ga v gospodinjstva prejeli severni sosedje, pa se cena izdelka ustavi na neverjetnih 199,00 evrih. Slovenskim kupcem torej Lidl enak izdelek ponuja za 80,99 evra višji ceni, kar pomeni, da je izdelek za slovenskega kupca dražji za več kot 35 odstotkov. 

Zdaj so se na veliko razliko v cenah odzvali tudi v Lidlu.

»Cene izdelkov se po posameznih trgih, na katerih je Lidl prisoten, lahko razlikujejo, saj je cena izdelkov odvisna od več dejavnikov - od velikosti trga, naročenih količin, stroškov logistike, davčnih obremenitev in podobno. Zato primerjave med posameznimi trgi niso smiselne. Se pa vseskozi trudimo, da se s cenami približujemo slovenskemu kupcu, prav tako vedno poskrbimo, da v primeru, ko se z našimi dobavitelji dogovorimo za ugodne pogoje sodelovanja, te v celoti prenesemo na naše kupce,« so pojasnili.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice