Jesenski dnevi, ki jih letos preživljamo doma, so kot nalašč za hobije, ki jih lahko izvajamo med štirimi stenami. Marsikdo je zaradi tega prebral kakšno knjigo več, druga možnost pa je, da avtorji postanete kar vi.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru v sodelovanju s študentsko založbo Zavod Litera razpisuje natečaj za študentsko kratko zgodbo na temo študentskega življenja.

»Ne glede na to, ali se s pisanjem aktivno ukvarjate, ali ste se morda nekoč in se bi pisanja spet lotili, pa tudi novinci v literarnem svetu, ste vabljeni, da se udeležite študentskega natečaja za najboljšo kratko zgodbo. Ošilite svinčnike, podmažite peresa in se prijavite na natečaj,« s tem nagovorom organizatorji natečaja vabijo vse študente, da se prijavijo na razpis.

Prva nagrada izid knjige

Razpis poteka od 9. novembra do vključno 7. decembra, glavna tema pa je študentsko življenje. Natečaj je namenjen avtorjem, ki imajo status študenta ali absolventa. Avtorji lahko sodelujejo z eno izvirno in še neobjavljeno kratko zgodbo. Kratka zgodba ne sme presegati 7.000 znakov s presledki, gre za okoli tri popisane A4 strani, študenti pa morajo zgodbo poslati v štirih izvodih najkasneje do vključno 7. decembra.

Poslana besedila bo ocenjevala štiričlanska komisija, ki jo sestavljajo Feri Lainšček, Vinko Möderndorfer, Orlando Uršič in Ana Helbl.

In še tisto, najbolj pomembno. Prva nagrada natečaja predstavlja izid knjige v rednem programu 2021 pri študentski založbi Zavod Litera. Druga nagrada, ki jo podarjajo, je paket knjig Študentske založbe Litera po izboru nagrajenca v vrednosti 200 €, tretja pa paket knjig Študentske založbe Litera po izboru nagrajenca v vrednosti 100 €. Poleg tega bodo izbrana dela predvidoma objavljena v skupni publikaciji oziroma knjigi.

Več o natečaju pa si lahko prebereš na spletni strani Študentske organizacije Univerze v Mariboru.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice