Uredništvo otroških in mladinskih oddaj Televizije Slovenija razpisuje avdicijo za novega voditelja ali voditeljico za vodenje edinstvenega kviza Male sive celice.

Večkrat nagrajeni kviz za otroke Male sive celice je slovenski televizijski kviz za otroke in mladostnike, v kateri se dve šolski ekipi pomerita v znanju. Na sporedu je vsako soboto dopoldne in preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. 

Oddaja je na male zaslone prišla leta 1994 in je vodil Pavle Ravnohrib vse do sezone 2016/2017, ko je voditeljsko mesto prevzel igralec Nik Škrlec. Ta bo zadnjo oddajo na voditeljskem mestu vodil maja 2021. Izbrani kandidat pa bo z vodenjem kviza začel z novo sezono, in sicer oktobra 2021. 

Ob svojem slovesu je Nik Škrlec povedal: »Neskončno hvaležen sem, da sem bil lahko pet let del legendarnega gibanja Malih sivih celic. Oddaja v mojem spominu ostaja kot neverjetno lepa izkušnja. Na prvi pogled bi kdo gotovo rekel, da sem se zaradi vprašanj in odgovorov naučil veliko novega, pa je v resnici gonilo Celic tisto, ki bo vedno ostalo z mano.

Nenehno stremljenje k radovednosti in večnemu učenju, iskrenost in pristnost tekmovalcev ter navijačev, ekipno delo, ki vlada v zakulisju in celoten televizijski ustroj so bili zame največji zaklad Celic in čutim, da je čas, da to predam naprej.«

Kaj se pričakuje od novega voditelja

Od novega voditelja ali voditeljice se pričakujejo igralske in voditeljske sposobnosti ter izkušnje in veselje do dela z otroki. Zaželene lastnosti so tudi radovednost, razgledanost in empatičnost. Podrobnejše informacije so podane na tej povezavi.

Na podlagi poslanih video predstavitev in ostale priložene dokumentacije bo narejen izbor udeležencev za avdicijo, ki bo potekala v mesecu aprilu. Prijaviti pa se je možno do 24. marca 2021.

Maruša Prelesnik Zdešar, urednica oddaje je bodočega voditelja, voditeljico naslovila z vabilom: »Oddaja Male sive celice živi s sloganom radovednost je neskončna in prav v tem duhu odpiramo vrata novi voditeljici ali voditelju. Želimo si zagnanega, entuziastičnega, odzivnega in predvsem empatičnega soustvarjalca naše oddaje.

Zavedamo se, kako pomembno je, da zastavlja vprašanja nekdo, ki mu tekmovalci zaupajo, nekdo ob katerem so sproščeni in predvsem ne čutijo pritiska zmage, ampak so z nami zaradi neprecenljive življenjske izkušnje. Oddaja Male sive celice ne živi zgolj na televizijskih ekranih, ampak v številnih osnovnih šolah po celi Sloveniji in mi bomo v naše gibanje z veseljem pozdravili novega člana oziroma članico.«

Kviz Male sive celice na sporedu že 26 let

Kviz Male sive celice že 26. leto izobražuje, zabava in navdihuje gledalce vseh starosti. Hkrati pa utrjuje zavest o moči znanja, spodbuja radovednost in zanimanje za svet.

Na predtekmovanja tekoče sezone se je prijavijo kar 263 ekip iz 142 šol.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice