V zadnjem času se vse bolj opozarja na bližajoči se ekološki kolaps in na dejstvo, da planet B za nas ne obstaja. Koliko pa s smogom obremenjujemo Maribor?

Konec šestdesetih let je začel mesta pestiti veliki problem – smog. Na omenjeni dan leta 1970 je več kot milijon ljudi protestiralo proti posledicam industrijske revolucije. Kljub temu, da sodobni avtomobili ustvarjajo manj škodljivih izpustov v primerjavi s tistimi iz sredine prejšnjega stoletja, pa samo število vozil in prevoženih kilometrov naraščata, s tem pa se povečuje tudi količina škodljivih izpustov.

Ob svetovnem dnevu Zemlje, ki ga v 192 državah obeležujemo 22. aprila, je raziskava REUS pokazala, koliko avtomobilov je v slovenskih gospodinjstvih v rabi.

Večina gospodinjstev ima vsaj en avtomobil

Rezultati sedmega vala Raziskave energetske učinkovitosti Slovenije (REUS) kažejo, da ima 96 odstotkov od 1.015 anketiranih gospodinjstev v lasti vsaj en avtomobil. Se pa je v primerjavi s preteklim merjenjem za 4 odstotne točke zmanjšal delež gospodinjstev brez avtomobila in za 4 odstotne točke povečal delež z dvema avtomobiloma.

Povečal se je tudi delež gospodinjstev, ki prevozijo od 15.001 do 25.000 kilometrov, in zmanjšal delež tistih, ki prevozijo do 5.000 kilometrov.

Najmanj avtomobilov v Mariboru in Ljubljani

Od 965 anketiranih gospodinjstev z avtomobili, ima slaba polovica en, dobra tretjina dva, vsako deseto gospodinjstvo pa tri avtomobile ali več. Najopaznejše so spremembe pri anketiranih z nizkim dohodkom, to je do 690 evrov.

Povprečno število avtomobilov v gospodinjstvih narašča z višino dohodka, vsa gospodinjstva s prihodki nad 2.071 evrov pa imajo vsaj en avtomobil. Lastništvo dveh ali več avtomobilov pa je prisotno v vseh ekonomskih slojih, a značilno za tista gospodinjstva, ki imajo nad 2.761 evrov prihodkov. 

Največji delež brez avtomobila in najmanjši delež gospodinjstev s tremi ali več živi v Mariboru in Ljubljani. Največji delež gospodinjstev z dvema avtomobiloma živi v urbanem okolju, največji delež s tremi ali več pa na podeželju v naselju z do 2000 prebivalci.

Največji delež gospodinjstev brez avtomobilov živi v Zasavju, medtem ko je največ gospodinjstev z enim avtomobilom na Gorenjskem, z dvema avtomobiloma v Pomurski in Obalno-kraški regiji, s tremi ali več avtomobili pa v Primorsko-notranjski regiji.

Goriška je edina regija, v kateri imajo vsa anketirana gospodinjstva vsaj en avto.

Kako lahko poskrbimo za okolje?

Pri tem pa je kot pomemben dejavnik treba upoštevati tudi individualni način vožnje: večja hitrost in agresivna vožnja povečujeta porabo goriva in količino izpušnih plinov.

Največja poraba je ravno v prvih nekaj minutah po vžigu hladnega motorja, še preden se motor in katalizator segrejeta – ravno pri večjem številu krajših voženj. Te je zato bolje nadomestiti s kolesom ali peš, kar pozitivno vpliva tako na okolje kot tudi naše zdravje.

Kadar pa sedemo za volan, bomo že veliko naredili za okolje s počasnim speljevanjem, pravočasnim menjavanjem prestav in zaviranjem z motorjem. Upoštevati je dobro tudi predpisane varnostne razdalje med vozili, saj manj zaviranja zmanjšuje stroške ter izboljšuje varnost in okolje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice