Zbudili smo se v mrzlo jutro, po podatkih agencije za okolje je bilo marsikje najhladnejše po januarju 2019 ali celo februarju 2018.

Ob 7. uri je bila najnižja temperatura zraka izmerjena v Babnem Polju, minus 19 stopinj Celzija, so pa takrat temperature ponekod še padale. Podobno mrzlo jutro bi lahko bilo tudi v petek, piše STA.

V Murski Soboti minus šest stopinj

Po Sloveniji so bile po nižinah jutranje temperature od minus šest do minus 12 stopinj. Tam, kjer je nekoliko več snega, v alpskih dolinah, na mraziščih Notranjske in ponekod na Primorskem pa je bilo še bistveno hladneje.

V Murski Soboti je bilo ob 7. uri izmerjenih minus 6,4 stopinje, v Mariboru minus 8,5 stopinje, na Ptuju minus 8,6 stopinje in v Ljubljani minus šest stopinj Celzija.

Sicer pa so poleg omenjenega Babnega Polja ob 7. uri bile najnižje temperature zraka izmerjene še v Novi vasi na Blokah in Zadlogu, in sicer minus 18 stopinj Celzija, v Ratečah in Iskrbi pri Kočevju minus 17, v Zgornji Radovni in na Jezerskem so izmerili minus 16, v Gornjem Gradu minus 14, v Lescah in Kočevju pa minus 13 stopinj Celzija.

Za STA je dogajanje opisal dežurni prognostik na agenciji za okolje Blaž Šter, ki pravi, da za tako hladne noči potrebujemo jasnino, suho in hladno zračno maso in seveda tudi snežno odejo.

Ob tem je dodal, da pa bi bilo še za nekaj stopinj hladneje, če bi bila noč bolj mirna. Prihodnje dni bo prav tako mrzlo vreme, a ne tako hladno kot danes. Popoldne se bo oblačnost od severa postopno povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od minus štiri do ena, na Primorskem okoli šest stopinj Celzija.

Kakšno vreme nas čaka?

Jutri pa bo pretežno jasno, zjutraj bo osrednji in v jugovzhodni Sloveniji še zmerno do pretežno oblačno. Jutranje temperature bodo od minus enajst do minus štiri, ob morju okoli ničle, najvišje dnevne od minus dve do pet, na Primorskem do devet stopinj Celzija. 

V četrtek bo zjutraj spremenljivo oblačno s kratkotrajnimi snežnimi plohami, nato se bo zjasnilo. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri. V petek bo pretežno jasno, veter bo oslabel.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice