Minister za zdravje Tomaž Gantar je na družbenem omrežju Twitter napovedal, da do sprejema ukrepov, s katerimi smo spomladi izboljšali razmere, manjka le še malo.

»Število okuženih narašča, imamo rekordni delež pozitivnih testov, le malo manjka do sprejema omejitev, s katerimi smo spomladi izboljšali razmere,« je popoldne na družbenem omrežju Twitter zapisal minister za zdravje Tomaž Gantar.

V Sloveniji smo včeraj potrdili najvišji delež pozitivnih testov doslej, in sicer 13,9 odstotka. Ob 2956 testiranjih je bilo potrjenih 411 primerov covida-19.

Slovenija je s temi številkami dosegla nov rekord v številu potrjenih okužb v enem dnevu, zadnji rekord je bil v sredo, ko je bilo pozitivnih testov 387. 

Da se razmere v bolnišnicah približujejo kritični točki, pojavnost okužb na 100.000 prebivalcev pa je blizu mejnika 140, ko bi vlada najverjetneje razglasila epidemijo in sprejela podobne ukrepe kot spomladi, je že v petek opozoril vladni govorec Jelko Kacin, ki je danes prvi sporočil kritične številke.

Ob teh neugodnih razmerah je minister za zdravje še pozval: »Izogibajmo se nenujnim kontaktom, nosimo maske, razkužujmo roke. Varujmo sebe in svoje bližnje, bodimo odgovorni. Skupaj nam lahko uspe!«

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

TUDI DO NASILNEGA REVOLTA MANJKA ZELO MALO, NE BOSTE NAS ZAPRLI S TEMI LAŽNIMI ŠTEVILKAMI, 99% FOLKA S POZITIVNIM BRISOM NIMA NITI NAJMANJŠIH PROBLEMOV

Dokler ne (nepreverjen)

umrejo zaradi injekcije proti gripi

In reply to by dd (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Resor si uredi in zasluzi si placo.Si se ja samo s Pivcevo ukvarjal.

O07 (nepreverjen)

Se ne boste nehali z tem sranjem z ukrepi..... Rajši se ubadajte z drugimi stvarmi

pri mej dus (nepreverjen)

V primeru omejitev, dvomim da bo Janez zadrzal fotelj.

Starejše novice