Motoristi že več let veljajo za eno najbolj izpostavljenih skupin v cestnem prometu. Letos je na slovenskih cestah umrlo že deset motoristov.

Motoristi so že vrsto let ena izmed najbolj izpostavljenih skupin udeležencev v cestnem prometu in tudi letos ni nič drugače. V zadnjih dneh so vozniki motorjev spet pogosteje udeleženi v prometnih nesrečah, zato policija poziva k strpnosti, previdnosti in spoštovanju cestnoprometnih predpisov.

Po podatkih policije je v letošnjem letu na naših cestah umrlo že 10 voznikov enoslednih motornih vozil, lani v tem obdobju pa 11. Hitrost je še vedno najpogostejši vzrok za nesreče, ki jih motoristi povzročijo sami. »Letos je zaradi hitrosti umrlo pet motoristov. Treba pa je poudariti, da so pet prometnih nesreč, v katerih so umrli motoristi, zakrivili drugi udeleženci v cestnem prometu. Običajno gre za izsiljevanje prednosti in vožnjo po nasprotnem pasu, kar kaže na premajhno pozornost drugih udeležencev,« poročajo iz Generalne policijske uprave.

Motoristi prilagodite hitrost 

Policija ob tem poziva motoriste, da svojo hitrost prilagodijo omejitvam hitrosti ter prometnim razmeram, predvsem pa svojim sposobnostim. Ker je v poletnih mesecih na cestah bistveno več motoristov kot v ostalih mesecih, morajo vozniki biti še posebej pozorni na te, saj so njihovi premiki hitrejši kot z avtomobilom, zato jih lažje spregledamo in pogosto odvzamemo prednost.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice